Energia vitaminok minden mennyiségben!

A C-vitamint évek óta széles körben alapvető táplálékként tartják számon mindenki életében, különösen azoknak, akik skorbut és számos egyéb betegség áldozatai voltak.

Energia vitaminok, köztük C vitaminok kaphatóak a wavita.hu weboldalon méghozzá széles kínálatban ezért megéri benézni hozzánk, ha ön is úgy gondolja, hogy itt az ideje vitaminokat szedni.  Az aszkorbinsav vagy a C-vitamin az egyik legfontosabb vízben oldódó vitamin. Elengedhetetlen a kollagén, karnitin és a neurotranszmitterek bioszintéziséhez. A legtöbb növény és állat aszkorbinsavat szintetizál saját igényei szerint. A majmok és az emberek azonban nem tudják szintetizálni az aszkorbinsavat a gulonolakton-oxidáz nevű enzim hiánya miatt. Emiatt biztosítanunk kell, hogy étrendünk tele legyen C-vitaminnal, és szerencsére sok étrend kiegészítő van, amelyeket könnyű beszerezni. Az ajánlott C-vitamin RDA 75-90mg, azonban a legújabb tanulmányok azt sugallják, hogy a C-vitamin lehető legjobb egészségügyi előnyeinek elérése érdekében napi 500mg-ot kell fogyasztania.

Az antioxidánsok a szabad gyökök stabilizálásával és felpörgetésével védik a sejteket és korlátozzák a károsodásokat. Tehát a C-vitamin, az E-vitamin és a béta-karotin hozzájárulhat a test fiatalabbá tételéhez és a súlyos életveszélyes állapotok elleni védelemhez. Tanulmányok azt mutatják, hogy több C-vitamin fogyasztása akár 30% -kal is növelheti a vér antioxidáns szintjét. Ez segít a test természetes védekező képességének a gyulladás elleni küzdelemben. A testmozgás okozta oxidatív stressz az alacsonyabb C-vitamin-szinttel rendelkezők esetében a legmagasabb. Ezután feltételezhetjük, hogy ha jelenleg intenzív napi edzéseket folytat, akkor C-vitaminnal kell kiegészítenie a szabad gyökök káros hatásainak megakadályozását. Weboldalunk a Walmarktól találhat minőségi C-vitamint, csak keresse fel a wavita.hu-t.