Escape játékok széles választékban

Ma már számos szabadulószoba létezik országszerte így mindenki előtt ott a lehetőség, hogy kipróbálja. Érdemes, ugyanis mindenképp egy életre szóló élmény!

Escape játékok lényege nem más, mint kijutni a szobából, ezért szabaduló szobának is szokták nevezni. Azonban, ebben az esetben könnyű eldönteni, hogy a tyúk vagy a tojás volt-e előbb. Ugyanis az online játszható escape játékok megelőzték a szabaduló szobák létrejöttét. Úgy is mondhatnánk, hogy a számítógépes játékot átemelték a valóságba. Utóbbi nagy előnye, hogy az ember valódinak érzi a helyzetet, vagyis, hogy meg kell menteni a világot és ki kell szabadulni a szobából. A szabadulószobákba csapatok mennek be, akik végig kutatják a szoba minden zugát. De, nem elég csak alaposnak lenni, ugyanis meg kell látni az összefüggéseket is. Alapvetően minden szobánál fel van tüntetve, hogy hány fős csapatnak ajánlják. Magyarországon is felkapottnak számítanak a szabadulószobák, ezt mutatja az is, hogy gyakorlatilag ország szerte mindenhol találhatók szabadulószobák.

Szabadulószobák

Na, de hogy is kell elképzelni egy szabaduló szobát? A szoba berendezése mindig igazodik a történethez. A szobában nem kell szégyenlősködni, sőt pont, hogy mindent meg kell nézni, át kell kutatni. Be kell nézni a bútorok alá, ki kell húzni a fiókokat, át kell lapozni a magazinokat. Bárhol rejtőzhet bizonyíték vagy nyom, így helyszínelőket és rablókat megszégyenítő módon kell kutakodni és alaposan végig gondolni, hogy vajon mi mihez köthető, hogyan lehet kinyitni egy-egy zárat, megfejteni egy rejtvényt. Ahogy fentebb már említettük nagy a választék szabadulószobák terén, ezért érdemes ellátogatni az exitgames.hu weboldalra és megtekinteni a különféle szobákat és a hozzájuk tartozó információkat.