Esőgyűjtő, a környezet jegyében

Manapság egyre többen ügyelnek arra, hogy minél jobban csökkentsék ökológiai lábnyomukat. A környezetvédelemről soha annyiszor nem esett szó, mint manapság. A szelektív hulladék gyűjtés és az újrahasznosítás mellett az esőgyűjtő alkalmazása is igazán hasznos, ráadásul pénztárca barát is egyben.

Esőgyűjtő kapcsán van pár hasznos információ, amit érdemes tudni. Az esőgyűjtés már dédnagyapáink korában is népszerű volt, hiszen így a szárazsággal teli időszakban nagy haszna van az összegyűjtött víznek. Az esővízgyűjtés két módon történhet, lehet felszíni és földfelszín alatti. Az, hogy kinek melyik az optimálisabb, leginkább attól függ, hogy mire szeretnénk felhasználni a vizet, illetve milyen és mekkora terület áll rendelkezésre. Az is egy opció, hogy a vizet semmire nem használjuk fel, hanem csak elvezetjük. A földfelszín alatti esőgyűjtés esetén a föld alá kell süllyeszteni egy nagy űrtartalmú tartályt, mely jellemzően ezer liter feletti kapacitással rendelkezik. Természetesen vannak, ennél jóval nagyobb esőgyűjtők is. A föld alatti esőgyűjtők időjárásálló anyagból készülnek, így hosszú időn keresztül kitartanak, kellőképp strapabírók.

Ahogy a nevük is mutatja, a föld alatti esőgyűjtőket a föld alá kell telepíteni. Ennél sokkal egyszerűbb a felszíni esővízgyűjtés. Ebben az esetben a megvásárolt vízgyűjtőt egész egyszerűen oda kell állítani a ház mellé és az ereszcsatornához kell csatlakoztatni. Ezen módszer esetében fontos egy szőrűt alkalmazni, így a tetőről nem kerül az esőgyűjtőbe a szennyeződés és a túlfolyást is korlátozza. A szűrőkön nyári és téli átállítási lehetőség is van. Ha szeretne még több információt megtudni az esőgyűjtők kapcsán, illetve eszközökre és esőgyűjtőre van szüksége, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba!