Európa legjobb síterepei a téli sportok szerelmesinek!

A téli sportok nagyon közkedveltek, hisz nem csupán az izgalmas sportélményt nyújtják a gyakorlóknak, hanem csodálatos panorámát is kölcsönöznek. Mi lehetne pompásabb, mint siklani a hatalmas, hólepte fenyők ölelésében, miközben a Nap szórja sugarait, ragyogtatva a szikrázó hópelyheket? Már az elképzel is mosolyt csal az ember arcára.

Európa legjobb síterepei épp ilyen idilli környezetet biztosítanak a látogatók számára. A sípályák kiválasztása során érdemes figyelembe venni, hogy a használható pályák milyen jelzésekkel vannak ellátva. Például a franciaországi Alpe d’Huez síparadicsom büszkélkedhet a világ leghosszabb fekete jelzésű sípályájával, mely nem épp a kezdőknek való síterep. Bár azért itt sem csak a haladókra gondoltak, a hegymagaslaton a tapasztalatlanok számára is akad gyakorlópálya. Európa legjobb síterepei között nem csupán olyanra lelni, ahol a sport van piedesztálra emelve. A Svájcban található St. Moritz látképe igen városira sikeredett, ennek köszönhetően, aki az egész napos csúszkálás után éjszakába nyúlóan partizna, itt garantáltan megtalálja a számításait.

Európa legjobb síterepei közül nem hagyható ki Ausztria sem, ahol a téli sportok mellett különleges szórakozási lehetőségekkel várják a turistákat. Sőt, mi több, nem csupán havas sportolási lehetőség, de számos nemzetközi rendezvény, világkupa kerül megrendezésre ezen a rendkívül jól kialakított síterepen. A „Best of the Alps” nevű szövetség nívós síparadicsomok, üdülőhelyek összefogásával jött létre, 12 település legjobb hírű téli és nyári üdülőiként. Az olasz Cortina d’Ampezzo méltán tagja eme szövetségnek. A Dolomitok között fekvő, 1224 méter magasan elterülő sípálya anno az 1956-os téli olimpiának is a házigazdája volt. Az itt üdülők síelés mellett bob pályán és jégstadionban múlathatják az időt. Nem kell messzire menni, hogy téli sportok nyújtotta kikapcsolódásban részesüljön az ember. Európa legjobb síterepei minden igényt kielégítenek.