Fakivágás rövid határidővel

Több okból is fakivágásra kerülhet sor. Elképzelhető, hogy az adott területen építkezni szeretne és ezért kell a területet megtisztítani a fáktól. Máskor a fa kora vagy állapota indokolja a kivágást. A legtöbb esetben jobb szakembert hívni, mint egy fejszével vagy láncfűrésszel neki esni a fának.

Fakivágás esetén alaposan meg kell tervezni a folyamatot. Ugyanis, ha a fakivágás folyamata nincs kellőképp megtervezve, akkor balesetveszélyes lehet. Különösen nagyobb fák esetén a fa kivágása nem rutinmunka, így nem szabad gondolkodás nélkül nekiesni. A nem megfelelően kivitelezett favágás kárt tehet a közelben lévő értéktárgyakban, de akár egy villanypóznára vagy a tetőre is rázuhanhat. A lakásbiztosítás térít idegen tárgy rázuhanása esetén, viszont ez alól kivétel, ha a fa magánterületen dől a házra. Tehát ilyen esetben nem számíthat a biztosítótól kártérítésre. Éppen ezért nagyon fontos, hogy szakember vágja ki a fát, aki gondosan megtervezi a fa dőlési irányát és ennek megfelelően végzi el a fakivágást. Különösen abban az esetben célszerű szakembert hívni, ha a fa lombozata gyarapodik, mivel ekkor még nehezebb a kivágása.

Azzal sem árt tisztában lenni, hogy ma már a fa kivágása kormányrendeletek és egyéb szabályzatok betartásával kivitelezhető. Abban az esetben, ha a szükséges engedélyek megvannak, akkor megkezdődhet a munka. A szakemberek precízen felmérik a fa állapotát és ennek megfelelően kiválasztják az ideális technikát. A favágás előtt lezárják a fa körüli területet, hogy biztosan senkiben és semmiben ne essen kár. Majd megkezdődhet a munka oroszlánrésze, vagyis a törzs alján bemetszés ejtés és a kötelek általi dőlési irány megadása. Ha szeretne profi szakembereket felkérni fakivágásra, akkor látogasson el a favágás-fakivágás.hu weboldalra, ahol elérhetőséget is talál!