Foci eb 2021 hírek online!

Az UEFA labdarúgó Európa-bajnokság, amelyet közismert nevén UEFA Európa-bajnokságnak és informálisan eb-nek neveznek, az elsődleges egyesületi futballbajnokság, amelyen az Európai Labdarúgó-szövetségek Uniójának (UEFA) tagjainak idősebb férfiválogatottjai vesznek részt meghatározva Európa kontinensbajnokát.

Foci eb 2021 és annak minden részlete, információja elolvasható a focieb2021.hu weboldalon, tehát ha a meccsekről szeretne bővebb tájékoztatást keressen fel minket még ma.  A bajnokságot 1960 óta négyévente rendezik meg, kivéve 2020-at, amikor elhalasztották az Európában jelenleg is zajló COVID-19 járvány miatt. A Világbajnokságok közötti páros számú évre tervezték, eredetileg Európai Nemzetek Kupájának hívták, 1968-ban váltva a jelenlegi névre. Az 1996-os tornától kezdve az egyes bajnokságokra gyakran „UEFA Euro” néven hivatkoznak.  Ezt a formátumot azóta visszamenőlegesen alkalmazták a korábbi versenyeken. A meccsekre való belépés előtt a fogadó nemzeteken kívüli (automatikusan kvalifikált) csapatok versenyeznek egy selejtező folyamatban. 2016-ig a bajnokság győztesei a következő FIFA Konföderációs Kupában versenyezhettek, de nem voltak kötelesek erre.

A 15 Európa-bajnokságot tíz válogatott nyerte: Németország és Spanyolország egyaránt három, Franciaország két címet, a Szovjetunió, Olaszország, Csehszlovákia, Hollandia, Dánia, Görögország és Portugália pedig egy-egy címet szerzett. A mai napig Spanyolország az egyetlen olyan csapat a történelemben, amely egymást követő címeket nyert, 2008-ban és 2012-ben. Ez a világ második legnézettebb labdarúgó tornája a FIFA világbajnokság után. Az Euro 2012 döntőjét világszerte mintegy 300 milliós nézőszám figyelte. A legfrissebb bajnokságot, amelynek Franciaország adott otthont 2016-ban, Portugália nyerte. Ha az idei EB-ről tudna meg mindent, keresse fel a focieb2021.hu weboldalt.