Foci vb menetrend már elérhető

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja a legújabb kutatásában készített egy elő sorrendet a 2018-as világbajnokságról. A kutatásban felhasznált mutatók alapján az idén a Spanyol győzelemre számíthatunk.

Foci vb menetrend már elérhető a hivatalos honlapon. Melyet bárki megtekinthet a www.focivb2018.info weboldalára kattintva. A honlapon megtekinthetjük, a pontos menetrendet, hogy melyik ország mikor és kivel játszik. A csoportkörök kisorsolása után rögtön elindultak a latolgatások, hogy melyek a legesélyesebb csapatok. A Sporttudomány Nemzeti Központ (CIES) sorsolásnál két dolgot vett figyelembe, hogy kiszámolja idén milyen győzelemre számíthatunk. A két szempont, hogy a játékosok a jelenlegi bajnokik szezonban milyen arányban léptek pályára és, hogy a klubok milyen játékerőt képviselnek. A spanyol nemzeti csapat játékosai 81.1 %-ban vettek részt a pályán és a klubjaik pedig 1,37-es szorzót hoztak. Így a kutatás végén 100 ponttal végzett az ibériai együttes. A Spanyol válogatott játékosai nagy része a Barcelona, Real Madrid futballozik. De Manchester Cityben és a Manchester Unitedben is akad kerettag.

A 2018-as világbajnokság június 14 és július 15 között zajlik majd Oroszországban. A CIES kutatásai alapján az ezüstérmes Brazília, míg a bronzérmes Franciaország lesz. Az előző világbajnokságot megnyerő Németország 2018-ban mindössze csak a negyedik helyre kerül az erőssorrendben. A világbajnokságon szereplő országok közül Panama került az utolsó helyre. Az indoklás jogos, hiszen a kulcsjátékosok közül, nagyon sokan sérültek, illetve nagyobb klubok kispadját koptatják. Persze ezek egyenlőre csak feltételezések, a világbajnokságon minden kiderül.