Fontos készségek álláskeresőknek!

A legtöbb cég olyan munkaerőt keres, aki munkája révén nemcsak a cég működési hatékonyságának növeléséhez, hanem a vállalat fejlődéséhez is hozzá tud járulni.

Ezért a vállalatok olyan munkaerőt keresnek, ahol a munkavállaló munkája megfelel bizonyos speciális elvárásoknak és rendelkezik a pozíció betöltéséhez szükséges készségekkel.

Érdemes tehát összeszednünk, mik a cégek által leginkább keresett és legfontosabb készségek. Az alábbiakban elmondjuk, milyen készségekkel kell rendelkeznie egy álláskeresőnek ahhoz, hogy egy jó állást találjon.

  1. Kutatói készség:Fontos, hogy rendelkezünk ilyen készséggel, azért, hogy a tevékenységünkhöz szükséges információkhoz egyszerűen hozzájussunk. Manapság szinte minden információ elérhető, csak tudnunk kell hol keressük őket.
  2. Logikus gondolkodás:A legtöbb vállalat olyan szakembereket keres, akik gyakorlati válaszokat tudnak adni az egyes kérdésekre, egyben megoldásokkal tud szolgálni, amennyiben valamilyen probléma merül fel. A tehetetlen, mindig másokra támaszkodó, önnálótlan munkások nem sok sikerre számíthatnak.
  3. Számítógépes és technikai készségek:Irodai munka esetén ma már elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel és tudjuk kezelni az irodai berendezéseket. Ez vonatkozik egyes fontos számítógépes programok használatára is, melyek szükségesek egy adott munkakör betöltéséhez.
  4. Kommunikációs készségek:Azon munkatársak, akik valamilyen magasabb pozícióban dolgoznak, tipikusan kiváló kommunikációs képességekkel rendelkeznek. A cégvezetők az olyan beosztottakat preferálják, akik választékosan és meggyőzően tudják kifejezni magukat mind szóban, mind írásban.
  5. Szervezői készségek:Egyetlen cégnél sem kedvelik a szétszórt munkatársakat. A szervezettség egy olyan erény, mellyel ha rendelkezünk, azt felettesünk is értékelni fogja.
  6. Kommunikációs készségek:Mivel munkahelyünkön számos különböző személyiséggel rendelkező kollegával találkozunk, fontos, hogy jól be tudjunk illeszkedni a csapatba.
  7. Tanulási – önfejlesztő készség:A cégek olyan munkaerőt keresnek, akik ösztönözhetőek és nyitottak új dolgok tanulására és szakmai tudásuk továbbfejlesztésére.

Forrás: Jooble