Gyerekszoba szőnyeg a közös szobába. Hogy válasszunk, hogy jó legyen?

A kisméretű és a nagy gyerekszoba is remekül elszeparálható a közös használatra. Tökéletesen elfér egymás mellett egy szobában az ovis és az iskoláskorú gyerek is.

Gyakran előfordul, hogy a gyerekek közös szobában élnek. Nincs ezzel semmi baj, ha valahogyan kialakítunk nekik némi saját területet. Mindenkinek szüksége van intim szférára, gyerekkorban is. Egy helyre, ahol nyugodtan pihenhet, ahol elmélyülhet egy-egy játékkal, az iskolás gyerek pedig zavartalanul koncentrálhat a tanulásra.

A külön, saját gyerekszoba szőnyeg például szuper ötletekre sarkall főleg akkor, ha nem azonos korúak a gyermekek. Nem kell azonban eltúlozni a szigort az elhatárolásnál, a koncepció legyen a gyerekek kora és az érdeklődési köre. Egy térelválasztó a szoba bizonyos pontján, esetleg egy paraván a két gyerekszoba szőnyeg között máris azt az érzetet kelti, hogy saját zónája van a gyermeknek.
Egy széles, de alacsony könyvespolc, esetleg az ágy köré felhelyezett függöny is csodákat művel a gyerekszobában.

Szőnyeg
Szőnyeg

A kisfiúknak autópályás szőnyeg, a kislányoknak rózsaszín, hercegnős szőnyeg máris elhatárolja őket egymástól. Az autós gyerekszőnyeg kapható kislányoknak készült változatban is, ami nagyon stílusos lehet számukra. Ha megoldható, a bútorokat úgy helyezzük el, hogy a gyerekek ne szemben üljenek egymással, például ha íróasztal is van a szobában. Az íróasztal alá mindenképpen tegyünk egy vastag gyerekszőnyeget, így elkerüljük a felfázást és a megfázást. Fantasztikus színes, mintás, pihe-puha, vastag gyerekszőnyeg kínálat áll rendelkezésre sok webáruházban is.

Gyerekszőnyeg olcsón is beszerezhető, ha figyeljük az áruházak akciós szőnyeg ajánlatait. Nem kell mindenáron méregdrága gyerekszőnyeget venni, amikor sokkal kedvezőbb árakat is találunk. Egy olcsó szőnyeg is lehet minőségi, az ár nem mindig egyenesen arányos a minőséggel. Nyírt szőnyeg és padlószőnyeg. Mindkettő tökéletes.
Sokat teszünk gyerekeink kényelméért akkor, ha gyerekszoba padlószőnyeg burkolatot választunk. Nagyszerűen berendezhetjük vele is a gyerekszobát egyedien még akár úgy is, hogy fele-fele színben burkoljuk. vele a padlót. Egy kis fiús, egy kis lányos terület. A vastag padlószőnyeg szuper zajfogó és hőszigetelő is. Ha a legnagyobb komfortfokozatra törekszünk, érdemes őt választani.

A szép szőnyeg gyerekszobába megteremti a biztonságérzetet. De nem csak itt, hanem puha, meleg, nyugalmat árasztó tulajdonságai miatt otthonunk minden helyiségébe szeretjük a szőnyegeket.