Gyógynövényes alvássegítő készítmények online!

Ha alvászavarai ritkán jelentkeznek, érdemes lehet vény nélkül kapható (OTC) vagy otthoni gyógymódot használni az elalváshoz. Vannak, akik szeretnék elkerülni a gyógyszeres kezelést egy természetesebb alternatíva helyett.

Gyógynövényes alvássegítő készítmények, amelyek vény nélkül kaphatók általában természetesnek számítanak. Elősegítik az ellazulást, enyhítik a szorongást és elősegítik az alvást. Számos természetes alvást segítő eszköz más egészségfejlesztő viselkedéshez is kapcsolódik, mint például a jobb emésztés és a fájdalomcsillapítás. Az elegendő alvás lehet olyan egyszerű, mint a rutinok, az étrend vagy a szokások megváltoztatása. Először mindig próbáljon ki nem gyógyászati, nem gyógynövényes megközelítéseket. A természetes alvást elősegítő szereket általában biztonságosabbnak tekintik, mint az OTC és a vényköteles gyógyszereket. Ez azért van, mert általában kevesebb mellékhatásuk van, mint vényköteles társaiknak. Vannak, akik attól tartanak, hogy a vényköteles gyógyszerek használata függőséget okozhat a gyógyszertől. Ha ez megtörténik, elvonási tüneteket tapasztalhatnak, ha úgy döntenek, hogy abbahagyják a használatát. A használat abbahagyása után még nehezebb elaludni.

A természetes altatók rövid ideig tartó használata általában nem vezet függőséghez. A természetes alvást segítőknek alacsony a mellékhatások vagy szövődmények kockázata, ha rövid ideig használják. A gyakran természetes alvássegítőként használt gyógynövényeket az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) nem szabályozza, ezért óvatosan kell használni őket. A kamilla gyengéd gyógynövény, melynek nyugtató hatása van. Elősegíti az ellazulást és az alvást. Egy 2016-os tanulmány szerint a kamillatea hasznos a szülés utáni nők alvásminőségének javításában. Csökkentette a depresszió tüneteit is.