Ha bűz van a lakásban…

Néha előfordulhat, hogy hiába tartjuk tisztán lakásunkat, az mégis csatornaszagot áraszt. Ez egy igen bosszantó dolog, hiszen hiába takarítjuk ki a WC-t és a fürdőszobát, a szag nem szűnik meg, így a legjobb megoldás megkeresni, honnan is ered az iszonyú bűz.

Ha bűz van a lakásban, a gond okozója általában a bűzelzáró, vagy légbeszívó szelep hiánya. Az is megeshet, hogy ritkán használt szifonokból elpárolog a víz, így nem tudja ellátni feladatát a bűzelzáró közeg. Ennek a problémának mi magunk is véget vethetünk, hiszen csak egy kis vizet kell öntenünk a szifonba, majd némi szellőztetés után minden rendbe jön. A légbeszívó szelep koszolódása is okozhatja ugyanezt a problémát, hiszen ez a szerkezet végzi a nyomás kiegyenlítését, valamint megszünteti a csövekben keletkező vákuumot. Amennyiben nem használunk légbeszívó szelepet, megtörténhet, hogy nagyobb intenzitású vízömlés – például a WC tartály leeresztése során – a vákuumnak köszönhetően a bűzelzárást biztosító víz távozik.

Abban az esetben, ha nem rendelkezünk légbeszívó szerkezettel, figyeljünk oda jobban a szifon víztartalmára, főleg a padlóösszefolyókra. Ha netán segítségre van szüksége, a Duguláselhárítás Mesterek szakemberei rendelkezésére állnak, hogy felvegyék a harcot a problémával. További információkért kattintson a dugulaselharitas-mesterek.hu weboldalra, ahol ingyenes visszahívást is igényelhet, vagy tárcsázza a +36 20 36 80 67 telefonszámot, és biztosan megoldást találunk problémájára. Amennyiben nemcsak lakásban levő bűzről, hanem dugulásról van szó, képzett, tapasztalattal rendelkező szakembereink a nap minden szakaszában elérhetőek a 17. kerületben, és akár 1 órán belül rendelkezésére állnak, felár nélkül. Válassza hát a Duguláselhárítás Mesterek céget, ha fürdőszobai, vagy konyhai gondjai akadnak.