Hasznos tanácsok a bili kapcsán

A bilire szoktatás nem kis feladat, a szülői lét egyik komoly próbatétele. A szülőkben gyakran merülnek fel olyan kérdések, hogy milyen bilit érdemes vásárolni, egyáltalán szükséges-e vagy jobb-e rögtön egy WC szűkítőt vásárolni. Az alábbiakban megosztunk néhány igazán hasznos tanácsot a témában!

Bilik terén ma már hatalmas a választék, azonban a szülőket gyakran nem is az foglalkoztatja, hogy milyen állatos vagy mintás legyen a bili, hanem leginkább a hogyan a lényeges. Vagyis hogyan lehet a gyereket hatékonyan bilire szoktatni. A bilire szoktatás egyik legjobb időszaka a nyár. A kicsiknek sem kényelmes, hogy a nagy melegben a nehéz pelenkában kell lenni. Arról nem is beszélve, hogy baleset esetén kevesebb ruhát kell levenni a gyerekről. Na, de mikor? A szobatisztaságra szoktatás ideje körülbelül két éves korban jön el. Ekkora a húgycső záróizmai és az idegrendszer kellőképp érettek ahhoz, hogy a gyerek szépe lassan eljusson oda, hogy egy maga kezdje el használni a bilit. Ha a gyerek egyedül is képes levenni a nadrágját, érdeklődik, ha a családtagok WC-re mennek, a pelenka akár három-négy órán keresztül is száraz marad vagy ő maga kéri, hogy legyen kicserélve a piszkos pelenka.

A bilit tehát ráérnek a szülők a gyerek két éves kora körül megvenni. Előbb azért nem érdemes, mert félő, hogy a gyerek csak játéknak fogja nézni a bilit, sőt játszani kezd vele. Ha bili vásárlásra kerül sor, akkor olyan bilit érdemes választani, mely széles lábtámasszal rendelkezik és a gyerek kényelmesen tud rajta ülni. Az is hasznos, ha a bili elől magas védőperemmel rendelkezik, így a gyerek biztosan tud ülni. A WC szűkítő azoknak a gyerekeknek való, akik nyitottak arra, hogy ráüljenek a WC-re. Ha a gyerek félelmetesnek találja a WC-re ülést, akkor jobb ezt nem erőltetni. Bővebb információk az ekiraly.hu webáruházban találhatók!