Hasznosak-e a gyerekeknek az öltöztetős játékok?

Számtalan, és a legtöbb esetben megalapozatlan vád éri az online, illetve számítógépes játékokat. Tény, hogy a nap felét ne töltse gyermekünk a számítógép előtt a szobában kuksolva, de a játékok előnyéről is ejtsünk néhány szót, hiszen célszerűen alkalmazva őket, hasznosak is lehetnek.

Az öltöztetős játékok, melyek főleg a kislányok körében közkedveltek, segítenek a személyiségfejlődésben. Az oktatásban is egyre inkább alkalmazott drámapedagógia alapelvére épülnek ezek az öltöztetős játékok. Természetesen nem teljesen megegyező a kettő, de egy közös pontjuk biztosan van, mégpedig hogy mindkettő esetében lehetősége van gyermekünknek kibontakozni. Ahogyan nagyanyáink, majd mi babákkal próbáltuk eljátszani még anno gyermekként az élet helyzeteit, most lánykánk öltözteti babáit, szerepeket tanul, melyek a későbbiekben, az élet folyamán majd valósággá válnak.

A gyermekek, kislányok játék iránti igénye, módja korántsem csökkent az elmúlt évtizedekben, csupán módosult. Így már nem kukoricából készült babával szeretnének játszani, öltöztetni azt, hanem virtuálisat. Ez nem jelenti azt, hogy barátok nélkül kellene, illetve szeretne a gyerek játszani, hiszen miért ne játszhatnák ezt akár többen is? Az oltoztetosjatekok.sk weboldalon minden lányka, és természetesen barátnői is találhatnak öltöztetős játékot.

De emellett még jó néhány játék van, mely szintén a gyerekek előnyére válik. Legyünk vele tisztában, hogy a számítógépet, az internetet is használhatjuk okos, valamint kevésbé okos dolgokra. Miért ne használhatnák a kisebbek is, ha felnőttként például tanulhatunk segítségével akár nyelveket is? Ha öltöztetős játékot keresünk, megtalálhatjuk egy oldalon is összegyűjtve őket a www.oltoztetosjatekok.sk honlapon.