Hatékony és gazdaságos esővíz elvezetés a föld alatt

A csapadék gyűjtés nagy népszerűségnek örvend, egyre többen alkalmazzák, hogy ezáltal ki tudják váltani a drága vezetékes vizet. Az esővíz gyűjtés történhet a felszínen, illetve a föld alatt. Mi most utóbbiról fogunk bővebben szót ejteni az alábbiakban.

Esővíz elvezetés föld alatt kiváló opció és több szempontból előnyösebb választás lehet, mint a felszíni esőgyűjtés. A föld alatti esőgyűjtés esetében sokkal nagyobb, jellemzően ezer liter feletti űrtartalommal rendelkező tartályokat szokás használni, így, ha szeretne igazán nagy mennyiségű esővizet összegyűjteni, akkor érdemes a föld alatti alternatívát választani. A SUNI Kft kínálatában a legnagyobb kapacitású tartály a tízezer literes Columbus föld alatti esővízgyűjtő tartály, amely az Ottograf német gyártó kiváló minőségű terméke. A földfelszín alatti esőgyűjtő tartályok mind időjárásálló műanyagból készültek, olyan egybeöntött termékek, amelyek kellőképp stabilak, így a nagy mennyiségű talajvízzel is megbirkóznak. A föld alatti esővízgyűjtőket, ahogy azt a nevük is jól mutatja, a talajba kell süllyeszteni. Ennek az is az előnye, hogy annak ellenére, hogy nagy méretű tartályokról van szó, nem jelentenek akadályt a közlekedésben.

Sokan azért választják a felszíni esőgyűjtő tartályokat, mert látszólag azokkal egyszerűbb az esőgyűjtés, ami némiképp igaz is, ugyanakkor a föld alatti esőgyűjtő tartályok telepítése sem igényel komolyabb szakértelmet. Ráadásul ezzel a módszerrel a föld alatt összegyűjtött esővíz védve van a káros anyagoktól és a különféle környezeti tényezőktől, mint például a hirtelen hőmérséklet ingadozás. Az pedig csak hab a tortán, hogy komoly összegeket lehet megspórolni az esővízgyűjtő tartály alkalmazásával. Bővebb információkat a sunikft.hu webáruházban talál!