Házi praktikák, ha a víz nem megy le a lefolyón

Ön is járt már úgy, hogy egy makacs dugulás során pumpát ragadott és hosszú perceken keresztül próbálta elhárítani a problémát, bármiféle eredmény nélkül? Esetleg épp nem volt otthon semmilyen lefolyótisztító, így kénytelen volt elmenni érte a boltba?

A házi praktikákról itt tud tájékozódni. Dugulás bármikor történhet otthonunkban, ekkor megtapasztaljuk, milyen az, amikor a víz kering a wc-ben vagy mosdókagylóban és bármilyen módszert próbálunk sehogy sem akar lemenni. Mit lehet tenni ebben az esetben? Ma már számos agyon marketingelt lefolyótisztító van a piacon, azonban az a rossz hír, hogy ezek legtöbbször csak a megelőzésben segítenek, viszont amikor már megtörtént a baj, nem sokat érnek. Éppen ezért nem kell kétségbeesni, ha dugulásnál nincs otthon semmilyen drága vegyszer. Érdemes inkább visszanyúlni nagyanyáink praktikáihoz, mivel az ő idejükben drága vegyszerük még nem álltak rendelkezésre, mégis meg tudták oldani a problémát.

Ha már mindennel próbálkoztunk és a víz még mindig ott kering a mosdókagylóban, fogjunk két tasak sütőport, valamint egy bögre ecetet és keverjük el egy bögre forró vízzel. Ez az elegy nagyszerűen megszűnteti a dugulást, ráadásul a lefolyót is nagyszerűen tisztítja. Még ennél is egyszerűbb módszer a lefolyó tisztítására a kóla használata, hisz a benne lévő foszfor sav kiválóan feloldja a szennyeződéseket. A házi módszerek közé sorolható még a spirálos módszer is, mikor a barkácsboltból „házi dugulás elhárító spirált” szerzünk be. Szaknyelven ezt csőgörénynek nevezzük. Ha ilyet szeretne beszerezni ne a kisebb átmérőjűek közt keresgéljen, hanem a nagyobbat válasszon, lehetőleg minimum 8 mm átmérőjűt. Az egyik legnépszerűbb módszernek a pumpa számít, amit sajnos sokan nem megfelelően használnak. A pumpa hirtelen fel-le húzásával kell vákuumot kelteni.