Hogyan működnek a terhességi tesztek?

A terhesség eldöntésének legegyszerűbb és egyik leggyorsabb módja a terhességi teszt elvégzése. Ugyanakkor, ha valaki még életében nem végzett el egy terhességi tesztet sem, akkor érthető, ha felmerül benne pár kérdés. Az alábbiakban elmagyarázzuk hogyan működnek a terhességi tesztek és mit érdemes tudni róluk!

Terhességi teszt a legjobb módja, hogy mielőbb kiderüljön várandós-e. A bizonytalanság rendkívül idegesítő, különösen, ha a pár nem tervez babát. A terhességnek vannak bizonyos jelei, például fáradékonyság, hányinger, gyengeség, szédülés, melyek akár más betegségre is utalhatnak, de akár egy munkában való hajtással teli időszakban is jelentkezhetnek. A kétségek közt való hánykolódás egyáltalán nem segít, így jobb mielőbb megbizonyosodni afelől, hogy úton van-e a kis jövevény. Sokan megvárják, hogy a havi vérzés késik-e és ha igen, akkor végzik csak el a tesztet. A terhességi teszt működésének alapja az úgy nevezett terhességi hormon, vagyis a HCG, mely várandósság esetén termelődik. A teszt a HCG jelenlétét mutatja ki a vizeletben. Elképzelhető, hogy a teszt negatív, ám mégis terhes. Ekkor valószínűleg túl korán végezte el a tesztet.

A terhességi tesztek azonos működési elv alapján működnek. A különbség annyi köztük, hogy vannak olyan tesztek, melyek szuperérzékenyek és nagyon alacsony HCG szint esetén is jelzik a várandósságot. Minél érzékenyebb a teszt, annál előbb képes jelezni a várandósságot. A terhességi tesztet recept nélkül meg lehet vásárolni drogériákban, boltokban, de akár online is lehet rendelni. Ha rendszeresen él nemi életet, akkor nem árt, ha van otthon terhességi teszt. Ha online szeretne rendelni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a gyogyline.hu webáruházba, ahol a széleskörű kínálatot is megtekintheti!