Hol található Pomorie?

Bulgária nyaralás szempontjából azon országok sorát bővíti, ahová évről évre több és több turista érkezik. Számos olyan tengerparti városa van az országnak, ahol gyönyörűen kiépített strand és fehér homok várja a pihenni vágyókat.

Pomorie a bulgár tengerparton található, és szintén az egyik leglátogatottabb város Bulgáriában. A már időszámításunk előtt is lakott település mára egy tizenötezer fős várossá duzzadt, ahol minden évben rengeteg turista fordul meg. Nem csupán a tengerpart az, ami odavonzza a látogatókat, hanem a gyönyörűbbnél gyönyörűbb szállodáknak és apartmanoknak is köszönheti népszerűségét a város.

Bár Pomorie a bulgár tengerparton egy kisebb városkának számít, mégis pezsgő élettel találkozhatnak az odalátogatók, hiszen számtalan szórakozási lehetőséget is biztosít a turisták részére. A tenger mellett megtalálható a településen a Pomorie-tó is, melyben gyógyító hatású iszap található. Ezt az iszapot felhasználják a mozgásszervi betegségek, valamint a bőrbetegek gyógyítására is.

A kis városkában 18. és 19. századi építészeti csodák is megtalálhatóak, így azok számára is kiváló nyaralási cél lehet, akik nem csak a hasukat szeretnék süttetni a napon. Természetesen számos egyéb, megtekintésre méltó épület található meg a városon belül. A másik igen népszerű nyaralóvárostól, Burgasztól mindössze húsz km-re fekszik Pomorie a bulgár tengerparton, így a nyaralás során nem jelent problémát az sem, ha nagyobb városba, a még nyüzsgőbb bolgár életbe szeretnénk bekapcsolódni.

Amennyiben úgy döntött, hogy szeretne ellátogatni Pomoriebe, keresse fel a startutazas.hu internetes oldalát, ahol több szálloda közül is kiválaszthatja azt, melyben szívesen töltené idejét a nyaralás folyamán. Honlapunkon Pomorie városán kívül természetesen más tengerparti városokat is megtalálhat.