Homokozós játékok minden mennyiségben

Semmi sem hasonlít arra, mint amikor először pillantjuk meg a babát a homokban. Nézni, ahogy a szeme elkerekedik, miközben felkapja a homokot, és lassan hagyja, hogy az ujjain keresztül csorogjon varázslatos. A homokjáték nemcsak szórakoztató, de értékes is. A homokjáték számtalan fejlődési előnyt nyújt a csecsemőknek és a kisgyermekeknek. Függetlenül attól, hogy a játszótéren, egy homokozóban, egy homokasztalnál vagy a tengerparton van-e, a homokkal való játék sokkal többet jelenthet, mint szórakozást!

Homokozós játékok rendelhetők a jatektenger.hu weboldalra látogatva ahol megtalálhatja majd a teljes kínálatot is az árakkal együtt ezért érdemes ide látogatni.  Három kulcsfontosságú érzékszervi terület van, amelyet a homokjáték erősít: Tapintható érzék – Ez a gyermek tapintása, nyomása, hőmérséklete és a rezgések érzékelése. Például, amikor felfedezi a különbséget a melegebb homok és az árnyékban a hűvösebb homok között, tapintási érzékeit gyakorolja. Vestibuláris érzék – Ez az a képessége, hogy megértse, hogyan mozog és egyensúlyoz teste a felületeken. Például egy lapáttal a kezében a homokba térdelve segít megérteni, hogyan mozgassa meg súlyát anélkül, hogy felborulna. Proprioceptív érzék – Ez a testrészeinek tudatossága és a környezetében való működésük.

Amikor egy zsúfolt helyiségben navigálunk, vagy egyenetlen felületen járunk lefelé nézés nélkül, ezek példák proprioceptív és vestibularis érzékeink együttműködésére. Egy játékkocsi nyomása a homokban vagy a homok öntése egy vödörből egyaránt példa olyan tevékenységekre, amelyek erősítik ezeket az érzékeket. A homokban való játék fantasztikus a motorikus képességek fejlesztésére, a kéz-szem koordinációjának kiépítésére és az izmok erősítésére. Amennyiben homokozó játékokat rendelne, nézzen be a jatektenger.hu-ra, és itt az árakat is megtalálhatja.