Húsvét 2018 a pontosido.com weboldalon

A Húsvét egy mozgóünnep, amit azt jelenti, hogy minden évben változik a dátum, amikor ünnepeljük. A katolikusok határozták meg hogy mi alapján számoljuk ki a dátumot, és azóta is ez alapján számítjuk ki, hogy melyik vasárnapon és hétfőn ünnepeljük a Húsvétot. Eredetileg a tavaszi nap-éj egyenlőséget követő holdtölte utáni vasárnapon lett volna az ünnep, de ez problémákat vetett fel.

Húsvét 2018 évében megtekinthető a pontosido.com weboldalon, tehát ha kíváncsi arra, hogy idén mikorra esik húsvéthétfő és húsvétvasárnap, akkor itt a helye nálunk, ráadásul itt mindent megtudhat Húsvét ünnepéről is, tehát nem fogja megbánni ha ide látogat, hiszen sok hasznos információt találhat nálunk. húsvétkor a keresztények Jézus feltámadását ünneplik, Nagycsütörtökön az utolsó vacsorát, Nagypénteken pedig a keresztre-feszítést, mert a Biblia szerint Jézus Nagypénteken keresztre-feszítették, harmadnapon pedig, hétfőn, feltámadt a halálból. A Húsvét Karácsony ünnepe mellett a legnagyobb és legfontosabb keresztény ünnep, amit világszerte több millióan ünnepelnek minden évben.

A Húsvét elnevezés arra utal, hogy a Nagyböjti időszak után újra szabad húst fogyasztani. A Nagyhét teremti meg az átmenetet a Nagyböjt időszaka és Húsvét között. A Nagyhét a Nagyböjti időszak utolsó hete. A Nagyhét mindig Virágvasárnappal kezdődik, amely során a keresztények Jézus bevonulását ünneplik Jeruzsálembe. Amennyiben még ennél is több részletet és információt olvasgatna a húsvétról, annak eredetéről, a mozgóünnepről, a történetéről, valamint a különböző jelképekről, akkor erre is van lehetősége, csak keresse fel bátran weboldalunkat a pontosido.com-ot, hiszen itt megtalálhatja a barka, a bárány, valamint a tojás és a nyúl jelképek teljes leírását is. Weboldalunkon hozzá is szólhat ehhez a témához, tehát ne habozzon, keressen fel minket, ha érdekli ez az ünnep.