Igaz, hogy napi 329 forintból lehet életbiztosításom?

Nem tűnik soknak napi 329 forint, pedig ez jelentheti talán a későbbi megélhetésünket. Hogyan lehet ezt a napi 329 forintot megtalálni? Kiderül e röpke kis írásból.

Napi 329 forintból elég kevés dolgot tudunk vásárolni. És ha odafigyelünk, ezt a minimális kis összeget könnyűszerrel meg tudjuk spórolni minden egyes nap.

Létezik három olyan államilag támogatott nyugdíj-megtakarítási forma, amire jár adókedvezmény. Az önkéntes nyugdíjpénztárba fizetés után 150 ezer forintnyi adókedvezményt igényelhetünk maximum egy évben.

Életbiztosítás
Életbiztosítás

 

Ha nyugdíj-megtakarítást választunk, akkor olyat válasszunk, amire vissza tudjuk igényelni a befizetett összegek 20 százalékát adójóváírás formában. A nyugdíjbiztosításoknál pedig a maximális adókedvezmény akár 130 ezer forint is lehet. A nyugdíj előtakarékossági számlánál 100 ezer forintot lehet igényelni. Kivéve, ha nyugdíjba vonulunk 2020-ig, mert akkor 130 ezer forint is lehet ez az összeg.

Van olyan életbiztosítás, ami már havi 10 000 Ft-ból megköthető.  Nézzük meg a linkre kattintva, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb. Mennyi lenne a havi ráfordított összeg, valamint hány évre kötnénk a szerződést.

Ha idejében elkezdünk takarékoskodni, jobban odafigyelünk, mire is költünk, a későbbi években nem érnek minket meglepetések. A nyugdíjas korunkban nyugodtan pihenhetünk, hiszen lesz elegendő pénzünk. Viszont nem mindegy, melyik nyugdíj-megtakarítási formát válasszuk, és az se mindegy, hogy melyik pénzintézet ajánlata. Fontos, hogy adókedvezményt tudjunk rá igényelni.