Infografikák költségek nélkül

Abban az esetben, ha szorít a határidő, vagy csak mielőbb szeretne munkához látni és elkészíteni infografikáját, akkor arra nem kell kisebb vagyont kiadnia, hiszen akár ingyen is elkészítheti.

Még több információ az ingyenes infografikáról ezen a linken. Sorra vesszük a legjobb infografikai programokat. Az egyik legnépszerűbb infografikai program a Piktochart, melynek van ingyenes verziója is, amivel előre gyártott sablonok használhatók, azonban, ha komolyabb munkákat szeretne készíteni, mint például egy saját logót, akkor azért már fizetni kell, bár tény, hogy nem nagy összeget. Az Easelly egy meglehetősen ismert program, ami szintén rendelkezik ingyenes változattal, viszont azzal számolni kell, hogy kevesebb lehetőség van igényes munka elkészítésére. Az ingyenes verzió esetében a többi felhasználó is látja az általunk kreált művet, csak fizetés után válik priváttá. A Vismee programmal szintén dolgozhatunk költségek nélkül. Havi hét dollárt kell kifizetni az összes funkció használatához. Az Infogr.am használata szintén használható ingyenesen. Akár tíz kép is fel tölthető. Viszont a program hátránya, hogy ezeket nem lehet letölteni és haszonszerzésre sem használhatók. A legolcsóbb verzió használatához 15 dollárt kell fizetni, ezáltal pedig 35 grafikon készíthető. Saját logó felhasználásához kénytelen a felhasználó havi 42 dollárt fizetni.

A Venngage esetében is lehetőség van költségmentes infografikákat készíteni, azonban számolni kell azzal, hogy kevés ikon, kép, sablon és grafikon készíthető. 19 dollár kifizetése után letölthető az elkészült munka és ekkor már a saját logó is használható. Az utolsó infografikai program, amiről érdemes szót ejteni ó nem csak a felhasználók, de szabadúszó grafikusok számára is jó megoldás, hiszen összekötheti őket a leendő munkaadókkal.