Infrafűtés méretezésre saját igény szerint

Napjainkban egyre inkább választják az emberek azokat a fűtési formákat, melyek nem csak energiatakarékosak, de költséghatékonyak is egyben. Illetve a kényelemről se feledkezzünk meg.

Infrafűtés méretezésre igazán jó megoldásnak bizonyul, ugyanis mindenki akkor a saját igényeihez mérten alakíthatja ki az otthonában a fűtést. Az infrafűtés az elmúlt években nagyon felkapott lett, melyet az is alátámaszt, hogy egyre többen választják otthonukba, irodájuk , stb. Sokan azzal a kérdéssel fordulnak a szakértőkhöz, hogy vázolják előre, hogy egy bizonyos adott fűtés főszezonban mekkora költségeket vonhat maga után. Viszont fontos kihangsúlyozni, hogy ilyen számításokat nem csak, hogy nehéz elvégezni, de igen költséges is lehet. Ahhoz, hogy pontos adatot tudjunk mondani, komoly mérnököket kellene bevonni, amely közel sem lenne kifizetődő. Az érdeklődők számára azt szoktuk mondani, hogy az infrapanel használta, illetve annak fogyasztása kb. megegyezik a gázzal való fűtéssel. Viszont, mint minden más fűtésnél itt is figyelembe kell vennünk azt, hogy az adott helyiség milyen szinten van szigetelve és, hogy milyen nyílászárókkal rendelkezik.

Hiszen, ha ez nem megfelelően van megoldva, akkor számolnunk kell arra, hogy ez nagyban befolyásolhatja a fogyasztás mértékét. Sokan élnek abban a tévhitben még mind a mai napig, hogy az infrapanel csak kiegészítőfűtésnek alkalmazható. Viszont napjainkban nagyon sokan alkalmazzák már teljesértékű fűtésirendszerként, ugyanis teljes mértékben alkalmas rá. Viszont a kettő fűtési forma között nagyon sok különbség van. Vagyis teljesen más mértékű paneleket kell elhelyezni egyik és másik esetben. Minden esetben kérjük ki egy hozzáértő véleményét, hogy a legjobb döntéseket hozzuk.