Ipari szerelvények a háztartásban és a mindennapi életünkben

Amikor ipari szerelvényekről beszélünk, mindig felsejlik a kérdés, hogy valójában mit is jelent ez a kifejezés? Persze sokan tisztában vagyunk vele, de mégis olyan termékek is id sorolhatóak, melyeket a háztartásunkban mi is használunk.

Elsősorban gondolhatunk a nagy ipari monstrumokra, mint egy daru, és a hozzá tartozó szerelvények, persze nem csak erről van szó, sok más egyéb termék is ide tartozik, úgy mint a visszacsapó szelepek, tömlők, gyűrűk, karimák, kötőelemek, csövek, tömítések, pillangó szelepek,  elzárószelepek, tolózárak.

Ezek közül természetesen a legtöbbjük az építkezések, a nagy gyárak, és termelő egységek kapcsán található meg. A tömítések az iparban használva végülis ugyanazon funkciókat töltik be, mint a háztartásban. Hol használunk tömítéseket? Elég csak fűtésre, vízre gondolnunk, vagy a gázra, hiszen tudjuk, hogy ezek az elemek, mint például a gázcső, igen veszélyes területe az életünknek. A gázszivárgás említésekor már biztosan mindenkinek beugrik, hogy milyen ipari szerelvények, azok amelyket mindannyian használunk a mindennapi életünk során is.

A visszacsapó szelepeket például a vízvezetékekben is használjuk, egy elég kényes probléma folytán egyből elő is jön a szerepe, gondoljunk csak a dugulásra, vagy a vízfolyásra. Ha tömítás, vagy az elzárás funkció nem működik, akkor már egy lakáson belül is hatalmas problémák lehetnek, pláne egy ipari környezetben.

Ha a regionális gázszolgáltatónak problémái akadnak az elzáró szelepekkel, vagy tömítésekkel, elképzelhető, hogy azt a saját bőrünkön is megérezzük, például, ha egy gyártó cég nem tudja szállítani a termékeket e miatt, vagy csak egyszerűen hideg lesz otthon, esetleg nem lesz gáz, amivel fözzűnk, ha csak két órára is.