Kanapé, a lakás központi eleme

Nem túlzás kijelenteni, hogy a kanapé a lakás központi eleme. Mivel ez az egyik legnagyobb bútor, így a helység hangulatát is nagy mértékben meghatározza. A vendégeket a nappaliban fogadjuk, így érdemes úgy berendezni, hogy ne csak kényelmes legyen, hanem esztétikus is.

Kanapé vásárlás egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen hatalmas választékból kell kiválasztani a megfelelő darabot. Egy hosszú és fárasztó nap után jó érzés ledőlni a kanapéra és egy itallal lazítani, esetleg megtekinteni egy jó filmet vagy sorozatot. A nappali kialakítása során elsősorban a kanapé kiválasztására kell nagy figyelmet fordítani, mivel ez egy nagy méretű bútordarab, ami rögtön oda vonzza a tekintetet. Sokan a kanapénak plusz funkciót adnak és térelválasztóként használják. Ez egy nagyon jó ötlet, amerikai konyhás nappalik esetén kifejezetten jól mutat. Ha a kanapé mögé egy polcos tároló is kerül, akkor még hangsúlyosabban lehet megosztani a teret. A méret megfelelő kiválasztása nagyon fontos, ugyanis a túl nagy kanapé ormótlannak hat, míg a túl kicsi kanapéra nem fog tudni mindenki leülni. Igazán kínos, amikor a vendégek egy része állni kényszerül hely hiányában.

Ha pontosan akarja tudni, milyen méretű kanapéra van szüksége és nem akar hibázni, akkor érdemes mérőszalagot használni, aminek köszönhetően még pontosabban fog látni. Színek tekintetében olyat érdemes választani, mely harmonizál a helység színeivel. Ha kisgyerek és kisállat van a családban, akkor a bőrkanapékat célszerű preferálni, mivel a szövetkanapé jóval kényesebb. Ha szeretne stílusos kanapét vásárolni otthonába, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a kanapé.hu webáruházba, ahol hatalmas választékból tudja kiválasztani az otthonába leginkább illő ülőalkalmatosságot, melyet hosszú ideig fog szeretni!