Képességfejlesztés lányos játékokkal?

Sok szülő mérgelődik, hogy a gyerek már megint a számítógép előtt ül ahelyett, hogy kinn ugrándozna a szabadban. Egyrészt igazuk van ezeknek a szülőknek, hogy gyermekünk ne legyen egész nap a szobában, ám kompromisszumokkal ez is megoldható. Másrészt az online játékokkal képességeik is fejleszthetők. Ezt érdemes minden anyukának és apukának tudnia.

A lányos játékok is kiváló készség- és képességfejlesztők lehetnek. Talán elsőre szokatlanul hangzik, ám igaz. Gondoljunk csak bele, hogy például egy baba, mesehős virtuális frizurájának elkészítése alkalmával hogyan használja az egeret a gyerek. Az egérhasználat megtanulása pedig, mint tudjuk, a 21. században egyáltalán nem felesleges dolog. A www.lanyosjatekok.sk weboldalon rengeteg lányos játékot találhatunk, melyek elnyerhetik kislányunk tetszését, és nem mellesleg teljesen ingyenesen játszhatók.

A lányos játékok világában kedvenc mesehősei várják, hogy divatos ruhát adjon rájuk, vagy éppen szép kontyot készítsen nekik. Eközben kézügyessége is fejlődik, nem mellesleg pedig koncentrációja is erősödik. Melyik anyukának, szülőnek ne lenne ismerős, amikor gyermeke összpontosít, úgy belemélyed kedvenc elfoglaltságába, hogy nem is tud másra figyelni, megszűnik körülötte a világ? A lanyosjatekok.sk weboldalon szép számmal találhatók játékhősökkel játszható lányos játékok, ám emellett a legnépszerűbbek a mesehősök, mint a Kishableány, a Hófehérke, a Hamupipőke, a Csipkerózsika, a Pocahontas, a Mulan, de a sor hosszan folytatható lenne. Engedjük kalandozni kis hercegnőnket a mesék világában, hogy gyerek lehessen, ám tanuljon is már. Persze mindezt felelősségteljesen, ne egész nap, de egy kis egyességgel, mint sok minden, ez is megoldható.