Kerti szerszámok minden kertésznek

Az egyenes vagy üllőpengékkel kapható ágvágók ideálisak a vastag ágak könnyed metszéséhez. A hosszú fogantyúk tőkeáttételt biztosítanak, így elkerülheti a megerőltetést. Találkozzon az metszőollók nagy testvérével – rendeljen tőlünk ágvágót!

Kerti szerszámok köztük minőségi ágvágók kaphatóak a citidepo.hu weboldalon, ezért nem kell mást tennie, mint benézni hozzánk és válogathat kedvére a jobbnál jobb kerti eszközök kínálatában. Ezek az eszközök alkalmasak 3 cm és 5 cm közötti átmérőjű ágak vágására, amelyek gyakorlatilag az metszőollóknál is jobb munkát végeznek. Két kézben működtetve lehetővé teszik számottevő erő kifejtését csak kis erőfeszítéssel. Hosszú fogantyúik (35 és 80 cm között) megkönnyítik a vágást, természetesen nélkülözhetetlen tőkeáttételt biztosítva, de emellett magas ágakat is elérhetnek anélkül, hogy létrán kellene felmászni vagy rúdmetszőhöz folyamodni. Az ágvágó pengékből, teleszkópos fogantyúkból és gyakran olyan emelőrendszerből áll, amely akár kar-, akár állványalapú lehet. A kivágandó növényzet típusától függően kétféle ágvágó létezik. Egyenes vágású (keresztezett pengék): A zöld és száraz ágakhoz és a kis cserjékhez használják ezeket a vágókat, tiszta vágásokat hozva létre, anélkül, hogy károsítanák az ág rostjait. A marók két ívelt vágókéssel működnek.

A keményfa és az elhalt fa vágására tervezett üllővágók egyetlen, nagyon vékony vágókésből állnak, amely egy második, vastagabb pengében lévő horony ellen mozog (ami az elsőnek támaszként szolgál). Nem ajánlott puha vagy zöld ágakhoz, mert inkább összetörik a szálakat, mintsem átvágják őket. Az ágvágók kiválasztásakor válasszon egy márkát, amely garantálja a pótalkatrészek és tartozékok könnyű rendelkezésre állását. Amennyiben többet tudna meg az ágvágókról itt a helye nálunk a citidepo.hu weboldalon ahol mindent megtalál.