Keveset iszik a gyerek? Itt a megoldás!

A kiszáradás akkor következik be, ha nincs elég folyadék a szervezetben a megfelelő működéshez. A szervezetnek vízre van szüksége a testhőmérséklet fenntartásához, a testnedvek előállításához és a napi működéshez.

Keveset iszik a gyerek? Találja meg a megoldást a wellnetviztisztito.hu weboldalon, ahol minőségi vízszűrőket rendelhet annak érdekében, hogy gyermekei egészséges vizet igyanak. A kisgyermekek és csecsemők nagyobb kockázatnak vannak kitéve a kiszáradásnak, mint a felnőttek. Mindig fontos, hogy gyermeke hidratált legyen, de különösen akkor, ha rosszul érzi magát. Ha gyermeke nagyon szomjas, valószínűleg már kiszáradt. A súlyos kiszáradás következményei súlyosak lehetnek. Az enyhe kiszáradás legjobb kezelése, ha több folyadékot, például vizet vagy orális rehidratáló oldatot ad a gyermekének. A különböző típusú orális rehidratáló oldatok (folyadékok), amelyek folyadékok és testsók helyettesítésére használhatók hasznosak lehetnek, de nem olyan előnyösek mint a tiszta víz.

Ha gyermeke megtagadja a vizet vagy az orális rehidratáló folyadékot, próbálja ki a hígított almalevet. Adhatja gyermekének a szokásos tejet is. Ne adjon magas cukortartalmú italokat (pl. limonádé vagy sportitalok), mert ezek ronthatják a kiszáradást. Nagyobb (10 kg feletti) gyermekeknek, akik kiszáradtak, adjon legalább egy csésze (250 ml) vizet (vagy orális rehidratáló oldatot) inni óránként négy órán keresztül. Ha hánynak vagy hasmenésük van, adjon nekik ennél többet inni. Előfordulhat, hogy gyermeke egyszerre akarja meginni az egészet, de inkább igyon kisebb kortyokat. Amennyiben az ön gyermeke is keveset iszik, keresse fel a wellnetviztisztito.hu weboldalt, ahol víztisztítókat és szűrőket is rendelhet hogy otthonában újra tiszta víz legyen.