Ki ne ismerné a pihe-puha shaggy szőnyegeket?

Ahogy berobbant ez a szőnyeg típus az életünkbe, úgy lopta be magát a szívünkbe is.  Ha lehetne, az egész házam padlóját ezzel az extra puha és vastag shaggy szőnyeggel burkolnám be, de sajnos nem mindenhol célszerű. Például a fürdőszobában semmiképpen nem túl jó elgondolás. Sajnos. De szerencsére ezen kívül még sok helyiségből áll a lakás, ahová kerülhet shaggy!

A shaggy szőnyeg egy bozontos, hosszú szálú szőnyeg. Általában a 3 cm, vagy a 3 cm-től hosszabb szálú szőnyeget nevezzük shaggy-nek. Jelentése bozontos, kócos, gyapjas. A shaggy szőnyeg egyszerre stílusos és egyszerre kényelmes is.

Hova illenek, hol praktikusak a gyönyörű shaggy szőnyegek? A nappaliban, a hálószobában és a vendégszobában mindenképpen gyönyörűek és melegséget, otthonosságot visznek a falak közé. Gyerekszobába viszont már jobban meg kell fontolni a shaggy szőnyeg kérdést. Ám, ha olyanok a körülmények, akkor gyerekszobába is mehet a shaggy.

A shaggy szőnyeg télen-nyáron jó szolgálatot tesz otthonunkban. Télen azért, mert melegít és kellemesen jó érzés shaggy szőnyegen lépdelni zokniban és mezítláb is. Padlófűtéssel is kincset ér télen egy jó meleg, extra puha shaggy szőnyeg, de radiátoros fűtéssel is jó választás. Nyáron miért jó a shaggy szőnyeg? Mert talán jobban esik a szőnyegen ücsörögni, feküdni, mozizni, mint a meleg kanapén, vagy ágyon.

Shaggy szőnyeg
Shaggy szőnyeg

A shaggy szőnyegek kiváltképpen stílusosak, belevalóak. Minden helyiségbe vagányságot visznek és a legjobb, hogy nincs az a szín, ami shaggy szőnyegben ne lenne kapható. Bármit is képzeltél el, az online webshopokban biztosan rátalálsz az álom shaggy szőnyegedre. Mit szólnál, mondjuk egy élénk zöld, vagy neonzöld shaggy szőnyeghez?

A shaggy szőnyeg tisztításától egyáltalán nem kell megrökönyödni. Az én shaggy szőnyegem, 200 cm x 300 cm-es és konkrétan már 10 éves.  Ezt a bizonyos shaggy szőnyeget a minap dicsérték meg, hogy milyen gyönyörű még mindig és teljesen úgy néz ki, mintha új lenne. Pedig ráadásul világos színű. Szóval, ha vigyázunk rá, nem lépünk rá cipővel, hetente felporszívózzuk, akkor tényleg nincs félnivaló vele kapcsolatban. Ha pedig évente egyszer elvisszük ipari tisztítóba, meg fogja hálálni, ebben biztosak lehetünk.

Végszóként, mindenkit bíztatok, hogy vásároljon minőségi shaggy szőnyeget. A nappaliban minden vendég ott fog ülni és haza sem akarnak majd menni. A gyerekekről nem is beszélve, akik nyugodtan bukfencezhetnek a vastag, puha shaggy szőnyegen. Azért a kakaóval csak óvatosan!