Kire bízzuk az autómentést?

Utazásaim során nagyon sok balesetet, defektes autót, lerobbanást láttam. Sokszor elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha én kerülnék egyszer ilyen helyzetbe? Hogyan tudnék kijönni ezekből a rettenetes szituációkból. Rögtön fel is mentem az internetre és beütöttem a böngészőbe az autómentés szót. Nos, mondanom sem kell, hogy rogyásig vannak találatokkal a népszerű keresőmotorok. Egyesével végignézni, hogy ki-mit tud, nem is egyszerű.

Azonban találtam egy oldalt, ami nem csak küllemben, de tartalomban is teljesen rendben volt. Nem, hogy autómentősök hadseregét vonultatja fel, de igazi csemegét nyújt azoknak is, akik mondjuk tervezetten szeretnének autót behozni külföldről stb.

A rendszer lehetővé teszi a lerobbant autós helyzetének meghatározását egyetlen gombnyomással, de lehetőség van cím megadására is. Vagy egyszerűen csak a felvonultatott városok közül egyre rányomni. Az adott gomb megnyomásától függően vonul fel az autómentő vagy autószállító hadsereg, ahol lehetőség van szűrni szervizautóra, gépszállító kamionokra vagy a hagyományos autómentőkre. Ezután már latjuk ki milyen tarifával dolgozik. Azonban nem biztos, hogy ezeket el kell fogadnunk. Hiszen van, hogy az árak csak irányadóak. Ezért célszerű felhívni egy-két szolgáltatót, és személyesen telefonon egyeztetni a kérdéses díjakról.

Autómentés
Autómentés

Ne álljunk meg egynél, hisz nem okoz különösebb nehézséget az oldalon való navigálás. Ha van idő az autószállításra, akkor megkereshetjük a szolgáltatót emailben is. De akár viberen vagy skypon is, attól függően, hogy milyen csomagot választott az autómentős cég. Van, hogy a találati listában négyféle kapcsolat felvételi lehetőség közül választhatunk. Egy a lényeg bármit is alkalmazunk, a sofőr vagy tulajdonos azonnal kap egy üzenetet emailben. Továbbá ha használj az alkalmazást, akkor oda is megérkezik a „segélykérő” üzenet…

Érdemes kipróbálni!