Kültéri játékok gyerekeknek

Tudta, hogy a mai gyerekek csak átlagosan napi 30 percet töltenek kint? Tudta azt is, hogy ugyanazok a gyerekek átlagosan hét órát töltenek az elektronika, például a televízió, a táblagépek, a számítógép és a telefonok előtt naponta? Tagadhatatlan, amit a statisztikák mutatnak: a mai gyerekek az aktív, szabadtéri játékokat lecserélik egy mozgásszegényebb életmódra, amelynek súlyos következményei vannak egészségükre és általános közérzetükre.

Kültéri játékok rendelhetőek a jatektenger.hu weboldalon, tehát ne habozzon, itt a helye nálunk ha ön is minőségi kültéri játékokkal lepné meg gyermekeit. Azáltal, hogy arra ösztönzi a fiatalabb gyerekeket, hogy töltsenek több időt a digitális eszközökön kívül, nemcsak a gyermek testi épségét segíti elő, hanem az érzelmi és szellemi jólétük javítását is. Legyen szó bármilyen kültéri játékról, nem lehet tagadni a képernyő elől a napsütés felé való lépés előnyeit. A szabadtéri játék előnyei a gyermekek fejlődésében mind a kisgyermekkorban, mind az iskoláskorban jelentősek. Miért? Mivel a szabadtéri játék közvetlenül befolyásolja a gyermek súlyát, fizikai erejét és képességét a betegségek leküzdésére. Nem csak ez, de azok a gyerekek, akik korai éveikben sok aktív időt töltenek a szabadban, általában később is aktívabbak.

A szabadtéri játék ösztönzése a kisgyermekekben segít az egészséges hozzáállás kialakításában az aktív felnőtt életmód fenntartásával kapcsolatban. Kimutatták, hogy a szabadtéri játék a gyerekeknek fejlettebb motoros képességeket hagy maga után, mint a „beltéri” társaik, beleértve a koordinációt, az egyensúlyt és az agilitást. A kint játszó gyerekek nagyobb valószínűséggel élvezik az olyan tevékenységeket, mint a séta, a futás és a kerékpározás. Kültéri játék rendelésért nézzen be a jatektenger.hu weboldalra.