Kutyanevek listája online

Egy új kiskutya vásárlása, nehéz feladat az újdonsült gazdiknak, hisz számos szebbnél-szebb és aranyosabb kölyökfajta közül választhatnak. Ha már megvan a kis kedvenc, találni kell neki egy hozzá illő, tökéletes nevet.

A kutyanevek sokszor a gazdik fejében már akkor megszületnek, még mielőtt hazavinnék őket, de vannak olyan esetek is, hogy még napokkal a kutya érkezése után születik meg a név. Ezzel nincs semmi gond, hisz a választás során, nem szabad elhamarkodnunk a döntést, mivel a továbbiakban ez lesz az a szó, mellyel kapcsolatot hozunk létre a kutyánkkal. Ez a nevelés és idomítás alapjait is képezni fogja. A döntésnél vegyük figyelembe a fajtáját, a nemét, a méretét és azt is, hogy ez a név, két szótagnyi hangsorból álljon, mivel a kutyusok ennyit képesek megjegyezni. A kistestű kedvencek, mint a francia bulldog, a chicuahua vagy a mopsz izgága kis állatkák, ezért nekik érdemesebb valami lágy magánhangzókat tartalmazó nevet adni, mint a Pamacs, Müzli vagy Bubu.

Ha nagyobb testű kutyának vagyunk a gazdái, akkor a keményebb magánhangzókat tartalmazó nevek közt kell keresgélnünk. Ezek a fajták fő jellemzői, hogy nyugodtabbak, és lassabban reagálnak a hívó szóra, a kistestűvel ellentétben. Itt is válasszunk rövidebb nevet, amit könnyen megjegyeznek, és sokkal inkább hallgatnak is rá, mint egy hosszúra és megjegyezhetetlen. Egy nagytestű eb, mint a labrador vagy a vizsla, tekintélyt sugalló neveket érdemelnek. A Néró, a Rocky vagy akár Főnök megszólítások, biztosan elnyerik a méretes négylábú tetszését. Ha valóban valami különleges nevet szeretnél adni, de semmi jó nem jut az eszedbe, keresd fel a nemharapok.hu oldalt, ahol több mint 600 db kan- és 400 db lány kutyanév közül válogathatsz. Itt a legújabb és a hagyományos neveket is megtalálod, melyek közül biztosan egyik elnyeri majd a tetszésed.