Lakásfelújítás lépésről lépésre

Régi lakások felújításánál, sokszor menetközben vesszük észre a további problémás helyeket, melyek szintén felújításra szorulnak. Ezért fontos, hogy egy jól átgondolt tervvel a kezünkben vágjunk bele.

Lakásfelújítás magas költségekkel járhat, így mielőtt belekezdünk, kérjünk szakértői véleményt, és készítsünk pontos költségtervet. Úgy kezdjünk neki, hogy előtte már kész tervekkel rendelkezünk, hogy mit és hogyan szeretnénk megváltoztatni. Érdemes a családdal konzultálni, kinek milyen igényei vannak. Ma már nagy segítségünkre lehet az internet, de magazinokból is meríthetünk ötleteket. Mindig mérlegeljünk, hogy az mellett, hogy szép mennyire praktikus az új dizájn és, hogy megéri-e pénzt fektetni bele. Amennyiben teljes körű lakásfelújítást tervezzünk, jobb mindent egyszerre elvégezni. Igaz hosszabb ideig tart, de nem kell többszörösen feltúrni a lakást. A munkálatok előtt a kivitelező vállalattal tisztázunk a munkadíjat.

Egy pontos költségvetés elkészítéséhez az a legbiztosabb, ha előre ár ajánlatott kérünk, így tudni fogjuk, hogy mennyi lesz végül az anyagköltség. A miheztartás végett mindig előre tisztázzuk a kivitelezővel a határidőket. Minden felújítás legeleje a legnehezebb, hiszen a kőműves munkálatokkal kezdődnek. Falakat vehetünk ki, tehetünk arrébb, ajtókat és ablakokat cserélhetünk. Ezek a munkálatok előtt érdemes minden értéktárgyunkat letakarni, vagy ha van rá lehetőség, akkor kihordani a lakásból. Amennyiben egy olyan kivitelezőt szeretne, melyek az összes munkálatot el tudják végezni, akkor bővebb információért kattintson a www.felujitasportal.hu weboldalra. Illetve keresse az ügyfélszolgálatunkat a +36 30/343-94-87 telefonszámon vagy az info@felujitasportal.hu e-mail címen.