Légy őszinte a társkeresésben!

Sok online párkereső szingli nagy problémába ütközik, ha az internetes társkereső adatlapjának helyes kitöltéséről van szó. Vagy éppen arra panaszkodnak, hogy a többiek nem őszinték és csak zsákba macskát árulnak. A helyzet azonban az, hogy őszinteség és őszinteség között is vannak szakadéknyi különbségek, ugyanis rögtön a legrosszabb tulajdonságainkat taglalni egy internetes párkereső oldalon nem őszinteség inkább bolondság. Cikkünkben most őszinteségről elterjedt téveszméket igyekszünk egy kicsit tisztázni.

Előre fontos tisztázni, hogy ha valaki online igyekszik társra lelni, akkor akarva akaratlanul is megtalálja a fentebb említett zsákbamacskát. Hiszen vagy tetszik majd az illető a későbbiekben vagy nem, mivel első ízben hiányzik az offline kommunikáció, így elkerülhetetlen az érzés: biztos jó lesz ő nekem? Azonban sokan éppen ott követik el a hibát, hogy rögtön kifejtik a legeslegrosszabb tulajdonságaikat pontosan azért, hogy elkerüljék ezt a zsákbamacska kérdést. Pedig az egyáltalán nem hazugság, ha nem azokkal a tulajdonságainkkal kezdjük, amit utálunk magunkban. Nyilván idővel, ha a kapcsolat tovább fejlődik, akkor az apró kis hibák úgyis kiütköznek. Azzal, hogy adatlapunkon effektíve magunkat szidjuk, csak ellentétes hatást érünk el. Inkább emeljük ki erősségeinket, persze az ésszerűség keretein belül, hiszen az önfényezés is lehet éppoly taszító.

Amikor online társkeresőn ismerkedsz, fel kell tenned magadnak a kérdést: ha személyesen zajlana ez a szituáció, akkor is ezt tenném? Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az online ismerkedést csak egy hajszál választja el a személyes ismerkedéstől. Ha egy szórakozóhelyen vagy a parkban megtetszik valaki nyilván nem úgy mész oda hozzá, hogy „Szia, épp most hagyott el életem szerelme. Keresek valakit, aki komolyan is gondolja.” A való életben is először jól érzitek magatokat, egymást, flörtöltök és igyekeztek megismerni a másikat azokkal a bizonyos rosszabb tulajdonságokkal együttvéve. Tehát egyértelműen online sem kell azonnal kiteregetni a szennyest.

A másik öreg hiba, amikor átlibbenünk a ló túlsó felére és túlzott önfényezéssel igyekszünk „eladni” magunkat. Pedig ahhoz, hogy működjünk online is pontosan arra van a legnagyobb szükségünk, hogy képesek legyünk személyünket vonzóvá tenni a másik fél számára. Nem kell magyarázkodnunk azért, akik vagyunk, de tudnunk kell miképp is mutassuk be magunkat. Bemutatkozásod alkalmával fontos, hogy tudj magadról mit mondani, hiszen ha ez a lépés kimarad, mi alapján várod majd el, hogy bárki is megszólítson a cyber világban?

Ahhoz, hogy online is boldogulj szükséges lesz arra, hogy megismerd magad, így képes leszel hallgatni azokra a belső hangokra és sikeres leszel az internetes társkeresésben. Ugyanis a társkeresésben a legfontosabb, hogy legyél tisztában magaddal. Ismerd a hibáid, de az előnyeid is, mindezt pedig legyél képes úgy átadni majd a partnerednek, hogy ne tűnjön se becsmérlésnek se pedig önfényezésnek. Hiszen, ha kiegyensúlyozott, magabiztos személy vagy és ennek nem csak a látszatát kelted, hidd el, hogy sokkal nagyobb sikerekre számíthatsz, legyen szó akár az online akár az offline társkeresésről.