Lótakarmány minden mennyiségben nálunk!

Manapság a kereskedelmi takarmányok sokkal többet tartalmazhatnak, mint pusztán lucernalisztet és gabonaszemeket, és a takarmánycímkék összetevőinek listáját nézni zavaró lehet. Bővebben erről weboldalunkon olvashat.

Lótakarmány rendelhető a gravetti.hu weboldalon, tehát keressen fel minket és tudjon meg mindent a takarmány összetevőiről vagy éppen az árakról. Ezek a lótakarmányok három fő energiaforrásának egyike. A másik kettő a nem strukturális szénhidrátok és zsírok. Az összetett szénhidrátok, amelyek lebontásához bakteriális erjedést igényelnek a ló hátsó bélrendszerében, jellemzően közönséges szénákból származnak, mint például lucerna, gabonaszéna (például zab). és fűszéna (például Bermuda), vagy néha kevésbé gyakori takarmányokból, például szójaszéna. A komplex szénhidrátok egyéb forrásai a rendkívül fermentálható „szuper” rostok, például a répapép és a szójababhéj. A szuperrostok nagyobb mennyiségű kalóriát biztosítanak, mint a tipikus takarmányok, és hasznosak ott, ahol kalóriára van szükség, de a keményítőt korlátozni kell.

Ezeket jellemzően a hagyományos gabonafélék, például az árpa, a kukorica és a zab, valamint a melasz – az édes takarmányok szokásos összetevője – biztosítják. Egyes takarmánygyártók használhatják a „gabonatermékek” gyűjtőfogalmat az összetevők listáján, amely magában foglalhatja ezen gabonák bármelyikét különféle formában, valamint másokat, például búzát és rizst. Amennyiben ön is lótakarmányt rendelne, vagy megtekintené kínálatunkat nézzen be még ma a gravetti.hu weboldalra és itt mindent megtalál ami érdekelheti ezzel kapcsolatban. Weboldalunkon megtekintheti a kiszállítás részleteit és a lótakarmányok összetevőit is megismerhet elérhetőségeink mellett, ahol felveheti a kapcsolatot csapatunkkal kérdések felmerülése esetén.