Magyarország legszebb várai

Magyarországon számtalan csodálatos vár található, amelyek mind közkedvelt kirándulóhelynek számítanak. Számtalan oka van, hogy valaki ellátogat egy-egy csodás várhoz. Egy biztos, bármilyen ok áll a kirándulás hátterében, mindenképp jó döntés.

Legszebb várak Magyarországon, melyek egytől egyig csodás kirándulóhelyek. Nehéz rangsorolni, hogy melyek a legszebb várak, azonban van néhány, amelyet mindenképp érdemes kiemelni. Ha szeretne kirándulni a hétvégén, akkor ezeket a csodás várakat mindenképp érdemes felkeresni. Magyarországon talán a legismertebb vár, a Budai vár, mely nem csak az egyik legimpozánsabb építmény, de egyben a legnagyobb vár is. Bejárására több órát, de akár egy napot is rá kell szánni. Itt kapott helyet a Budapesti Történeti Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Nemzeti Galéria. Szintén impozáns építmény a Sümegi vár, amely nagyon jól néz ki kora ellenére. A vár három nagyobb területi egységből áll, a külső-, belső- és fellegvárból. A vár legrégebbi része, a fellegvár Öregtornyának alsó szinte, amely az 1260-as években épült.

Az ország másik részén található az egri vár, amely szintén méltóságteljesen magasodik a város fölé. A vár népszerűségét leginkább Gárdonyi Géza közismert regényének, az Egri Csillagoknak, valamint az abból készült filmnek köszönheti. Ez Magyarország leghíresebb törökkori vára. Aki érdeklődik a történelem és a művészetek iránt, annak mindenképp érdemes ide ellátogatnia. Az egyik legromantikusabb látványt nyújtó vár a Tatai vár, amely az Öreg-tóval együtt csodálatos látványt nyújt. A tatai várat 1397 és 1409 között Luxemburgi Zsigmond király építette. A várban számos tárlat és kiállítás található, melyek a régmúltról mesélnek, így akit érdekel a történelem, annak mindenképp érdemes ide ellátogatni.