Még, hogy a tinik nem olvasnak!

Sokan úgy vélik, hogy a mai tinédzserek kizárólag a képernyőt bámulják naphosszat, ugyanakkor ez nem teljesen így van. Szerencsére sok fiatal szívesen olvas. Vannak, akiknek csak arra van szükségük, hogy rátaláljanak a megfelelő könyvekre, ami érdekli is őket.

Tini könyvek széles választékban találhatók a book24.hu webáruházban! Ha a gyerek eleve érdeklődik a könyvek világa iránt, akkor némileg könnyű dolga van a szülőnek. Az internet világában szocializálódott gyerekeknek az internet végtelen szórakozást és örömforrást jelent, éppen ezért nagyon nehéz felvenni vele a versenyt. A mai gyerekek esetében a legnagyobb problémát az jelenti, hogy egyszerre nagyon sok inger éri őket. Ehhez vannak hozzászokva. Miközben játszanak a telefonjukon, tartják a kapcsolatot két barátjukkal, posztolnak, videóhívást indítanak, közben valamilyen zenét hallgatnak. Olvasás közben mindössze egyetlen helyről érkezik inger. Így már érthető, hogy az átlag kamasz miért gondolja unalmasnak az olvasást. A rengeteg inger helyett mindössze egy éri, a hangok és történések helyett pedig hirtelen csend és nyugalom lesz.

Ahhoz, hogy a gyerek megkedvelje az olvasást, nem szabad rákényszeríteni vagy utasítani, hogy vegyen könyvet a kezébe. Az olvasásnak nagyon sok pozitív hatása van, így érdemes megszerettetni a gyereket a könyvek világával. Ha a tinédzser az olvasás gondolatától is rosszul van, akkor sokkal nehezebb dolga van a szülőnek, mintha kisgyermek korban próbálná megszerettetni az olvasást. Az olvasó gyerek sokkal gazdagabb fantáziával rendelkezik, továbbá könnyebben tud koncentrálni, gazdagabb a szókincse. Ha tini gyermekének szeretne olyan könyvet vásárolni, mely felkelti a figyelmét, akkor érdemes a book24.hu webáruház tini könyv kínálatából válogatni!