Mellfelvarrás, ha elégedetlen a mellével

Alapvetően elmondható, hogy nagyon kevés nő elégedett a mellével. Túl, kicsi, túl nagy, a formája nem szép. De, a legfőbb ok általában a kor előrehaladtával a mell megereszkedése. Bár hallani különféle módszerekről, melyek segítségével a mellet feszesebbé lehet varázsolni, azonban tudni kell, hogy ezek a módszerek sokszor nem hatásosak.

Mellfelvarrás lehet az egyetlen hosszú távon is működő módszer, melynek hatására a páciens mellei újra feszesek lesznek. Sokan félnek kés alá feküdni, mivel rengeteg elrontott műtétről hallani, valamint a komplikációktól is tartanak. Természetesen, ahogy minden műtét esetében, így a mellfelvarrás esetén is felmerülhetnek komplikációk. A kockázatok csökkentése érdekében nagyon fontos, hogy olyan orvost válasszon, akinek szakmai tapasztalatairól és munkáiról kézzel fogható bizonyítékok vannak. Egy rendes orvos szívesen megmutatja korábbi munkáit kérésre. Abban az esetben, ha mégis valamilyen komplikáció történne, konzultáljon kezelőorvosával, akinek segítségével a panaszok elmúlnak, a sebgyógyulási zavarok kezelhetők.

Egy mellfelvarrás műtét körülbelül két – három órán át tart. A műtét után a seb bekötözésre kerül, majd a páciens egy éjszakát a klinikán tölt. A páciens körülbelül két hét után újra képes munkába állni, a varratszedésre is ekkor kerül sor. Fontos azonban tudni, hogy hat héten keresztül sportmelltartó viselése szükséges, valamint ebben az időszakban óvakodni kell minden olyan mozgástól, ami komolyabb váll vagy mellizom mozgással jár. A műtétet követő pár napban a sebet nem érheti víz, így a tisztálkodásnál óvatosnak kell lenni. Az intenzív mozgással járó sportokat, főleg, amiknél a váll és mellizmok van igénybe véve, kerülni kell.