Melyek a gyakori okai a csatorna dugulásnak?

A csatorna dugulási problémái súlyosak lehetnek, és szakmai segítséget igényelhetnek, de a problémákat gyakran viszonylag könnyű megoldani néhány házi praktikával, alapvető eszköz és módszer alkalmazásával.

Ismertetőt a témával kapcsolatban itt olvashat, tehát érdemes benézni hozzánk. Az emberi haj (valamint az állati szőr vagy más szálak, például a fogselyem) gyakran elősegíti az eltömődéseket, különösen a zuhany, a fürdőkád és fürdőszoba csatornák esetén.  Azért különösen rossz a hajszál, mert megcsomósodhat, összeakad más anyagokkal, például szappannal és zsírral, és leragad a csatornában. Számos nagyon makacs dugulást általában a hajcsomó okoz, különösen a fürdőkád esetében. A szappanmaradványok, az úgynevezett szappanos szennyeződések idővel felhalmozódhatnak, különösen a mosdói zuhanyfülkékben és a fürdőszobában található csatornákban, csökkentve a cső átmérőjét, és lassú vízelvezetést okozva. A szappan is hozzáragad más anyagokhoz, például hajhoz, és együtt okozzák a makacs dugulást.

Általános tévhit az, hogy annyi szennyet dobhat a csatornába, amennyit csak akar. Az igazság az, hogy a szennyeződés felhalmozódhat és eltömődést okozhat, különösen ha hajjal, szappannal és zsírral ragad össze. Az olaj, zsír és zsír nagyon komoly problémákat okozhat a lefolyórendszerben. A zsír és az olaj megszilárdul a csövekben, és eltömődéseket okozhat. Egyesek úgy gondolják, hogy a forró víz megoldja a zsír okozta dugulást, de ez nem jó megoldás. Az élelmiszer-maradékok dugulása általában olyan probléma, amely befolyásolja a konyhai mosogatókat. Az élelmiszer-hulladék dugulást okozhat a csövekben. Egyes ételek, mint például a tealevél és a kávézacc különösen rosszak, mert nem bomlanak le. Ezek a leggyakoribb okai egy dugulásnak a csatornában.