Melyek a világ legszebb nemzeti parkjai?

A világon több ezer nemzeti park található, amelyek területe védett, tehát az ipari és mezőgazdasági hasznosítás ezen a területen tilos Így a táj megőrzi szépségét az érdeklődök és a túrázók nagy örömére. De, melyek azok a nemzeti parkok, melyek szépségükben kiemelkednek a többi közül?

A világ legszebb nemzeti parkjai közé tartozik a Yellowstone Nemzeti Park az Amerikai Egyesült Államokban, amely nem csak az USA, de a világ egyik leghíresebb nemzeti parkja is, köszönhetően a Maci Laci mesének és a világhírű gejzíreknek. A nemzeti park 8980 négyzetkilométeres, területe erdőkkel és hegyvidékekkel tarkított. Élővilága rendkívül sokszínű, ugyanis farkasok, bölények, jávorszarvasok és grizzly medvék élnek a területen. Amazónia területén található egy azonos elnevezésű nemzeti park, amely valamivel több, mint tízezer négyzetkilométeres területű. A park területé gazdag növény- és élővilág található. Kanadában a Banff Nemzeti Parkot érdemes megemlíteni, melynek eleinte az volt a célja, hogy védelmezze az itt található meleg ásványvízforrásokat. Az idő múlásával folyamatosan nőtt a park mérete, mely napjainkban 6641 négyzetkilométeres.

Az Akan Nemzeti Park Japánban, a Hokkaido szigeten található. A nemzeti park nevét az egyik aktív tűzhányóról kapta. A park területén számos tó, láp és erdő található. Az egyik tó az Ashi, amely a világ legtisztább vizű tava. Európában is találhatók csodás nemzeti parkok, melyek közül az egyik legszebb Norvégiában, a világ legzöldebb államában található. A Rondane az ország egyik első nemzeti parkja, melynek 572 négyzetkilométeres területén morénatavak és gleccserképződmények találhatók, melyeket a nemzeti park igyekszik megóvni. A hegyvidékes, kanyonokkal tűzdelt terület csodaszép, érdemes ide ellátogatni!