Melyik kazánok a leghatékonyabbak?

A ház fűtésének költségei, különösen a hidegebb téli hónapokban, az energiaszámlák kb. 60%-át teszik ki. Az intelligens fűtési lehetőségek kiválasztásával csökkentheti a fűtési költségeket, úgy hogy otthonában még mindig kényelmes maradhat. Az energiatakarékos kazán telepítésével évi több ezer forintot is megtakaríthat.

Olvassa el erről szóló cikkünket, hogy megtudjon mindent, amit tudnia kell a kazán hatékonyságáról, beleértve azt is, hogy mennyi pénzt takaríthat meg. Az első kérdés, amelyet fel kell tennie magának, ha a leghatékonyabb kazánt szeretné, hogy milyen típusú kazánt vásároljon? Minden megvásárolható modern kazán kondenzációs kazán, amely sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos nem kondenzációs kazán. A kombi kazán melegíti a vizet, amire szüksége van és kevesebb helyet is foglal el, mivel nincs szüksége tárolótartályra, így ideális a kisebb házakhoz. A csak fűtésre használatos kazánt néha hagyományos kazánnak is nevezik és a meleg vizet későbbi felhasználás céljából tárolhatja egy tartályban. Ideálisak nagyobb ingatlanokhoz. Miután eldöntötte a szükséges kazán típusát, a következő kulcskérdés a méret.

A kazán mérete a hatékonyság szempontjából a hőteljesítmény, kW-ban mérve. Minél nagyobb a kazán hőteljesítménye, annál több energiát fog felhasználni bekapcsolásakor. A legtöbb esetben a nagyobb házakban, ahol több radiátor és több fürdőszoba van, nagyobb hőteljesítményre van szükség, mint a kisebbekben. Minden esetben érdemes a megfelelő kazán kiválasztásához egy szakember véleménye is, ha a hatékonyságot és a fűtési költségeket tartjuk alapvető szempontnak. Nyugodtan keresse fel a szakembert és kérje ki a véleményét, aki a tapasztalat segítségével könnyen meg tudja állapítani, hogy mire van szüksége ahhoz, hogy a fűtési szezonban kényelemben és biztonságban tudja családját és otthonát a fagy elől.