Melyik nem hajlamosabb hitelfelvételre?

Manapság igen jó feltételek mellett juthatunk különböző típusú hitelekhez, így sokszor megtörténik, hogy elcsábulunk. Viszont, ha egy statisztikai kimutatást vesszünk alapul, akkor érdekes dolgokra döbbenhetünk rá.

A személyi kölcsön és a pénzügyi témák mindig is érdekesnek bizonyulnak, hiszen nagyon sok előítélet forrása lehet. Sokan állítják még a mai napig is, hogy a férfiak sokkal jobban keresnek, mint a nők, illetve, hogy a nők sokkal jobban szórják a pénzt, mint a másik nem. Ám mára már ez sok esetben megváltozott, sőt nem egy fordított esettel is találkozhatunk. Amennyiben a feltett kérdésre keressük a választ, akkor érdemes előbb azzal tisztában lennünk, hogy a férfiak genetikailag úgy vannak programozva, hogy sokkal inkább kockázatvállalósak. A nőkre pedig sokkal inkább az alapos mérlegelés a jellemző. Amennyiben ez alapján kellene megítélnünk, akkor biztosan sokan azt mondanák, hogy a férfiak a bevállalósabbak a hitel felvétellel kapcsolatban.

Ám a statisztika mást mutat, ugyanis nők és férfiak egyenlő arányban nyújtanak be hitel kérelmet. Viszont azt is el kell mondanunk, hogy nagyon sok felmérés alapján azt a következtetést kellett levonni, hogy a nők sokkal inkább hajlamosak többet használni a hitelkeretükből, mint a férfiak. Vagyis a nők 59%-a a hitelkeretének a 70%-át elhasználja, még a férfiak 57%-val. Illetve a férfiak mindössze 28%-a használja fel a teljes hitelkeretének a 30%-át. A nők a felvett hitel teljes keretét hajlamosabbak a végletekig kihasználni, még a férfiakra sokkal inkább jellemző, hogy csak a szükséges összeget használják fel. Ám, ha ténylegesen papírra vetnénk az adatokat, akkor azt kell, hogy mondjuk, hogy minimális a különbség. Bővebb tudnivalók az instacash.hu oldalán.