Mennyezeti ventilátor választék jó árakkal

Éppen a fűtésszezon kezdetén járunk, de nemsokára eljön a légkondícionáló szezon is. Szóval miért nem nézünk meg néhány mítoszt és tévhitet a mennyezeti ventilátorokkal kapcsolatban. Bővebben a mennyezeti ventilátorokról weboldalunkra látogatva olvashat majd.

Mennyezeti ventilátor várja önt is az egloshop.hu weboldalra látogatva, tehát keressen fel minket még ma és tekintse meg a teljes ventilátor készletet a legjobb árakkal. A mennyezeti ventilátor egy hűtőberendezés. De a helyiségre gyakorolt ​​hatása az, hogy hőt ad. Miért? Mivel az elektromos motorok olyan eszközök, amelyek az elektromos energiát mechanikai energiává alakítják, aminek nagy része hővé válik. A termodinamika második főtételéből tudjuk, hogy a hő hová jut – a hűvösebb helyiségbe. Ez nem jelent túl sok meleget, de ügyeljen arra, hogy a mennyezeti ventilátor működtetésének nettó eredménye az, hogy hőt ad a helyiségnek, nem hűti azt. A mennyezeti ventilátorok csak akkor hasznosak hűtésre, ha levegőt mozgatnak a bőrön. Kétféleképpen hűtik testünket: a párolgási hűtés és a konvektív hűtés elősegítésével. Ha a mennyezeti ventilátor által keltett légmozgás nem éri senki bőrét, az csak melegíti a teret, hűtés nélkül.

Mennyezeti ventilátor
Mennyezeti ventilátor

Manapság minden új mennyezeti ventilátorra fel van tüntetve a hatékonysága. A hatásfok egy olyan hatékonysági besorolás, ahol a kimeneti és a bemeneti mennyiség eltérő mértékegységű. A ventilátorok esetében a hatékonyság mértéke az, hogy mekkora légáramot kap a bevitt elektromos energia mennyiségéhez. Mértékegysége köbláb/perc (cfm).  Egy jó ventilátor több mint 100 cfm-t ad wattonként; egy rosszabb akár 30 cfm is lehet wattonként. Amennyiben többet tudna meg erről és az árakról nézzen be az egloshop.hu weboldalra. Weboldalunkon elérhetőségeinket is megtekintheti, ha kérdéseket tenne fel nekünk az árakkal kapcsolatban.