Mi az a lakás távfelügyelet?

Manapság teljesen felelőtlenség a lakásunkat felügyelet nélkül hagyni, hiszen a zárt ajtók még nem állítják meg a betörőket. Éppen ezért egyre többen döntenek a lakásriasztók mellett, mely nagyszerű megoldásnak is bizonyul, ám nem valószínű, hogy valaki reagálni is fog a riasztó hangjára, ha mi távol vagyunk az otthonunktól.

A lakás távfelügyelet ilyen esetekre jelent nagyon jó megoldást, hiszen ha megszólal a riasztórendszerünk szirénája, akkor az Elektronika Vonala Vagyonvédelem járőrei a helyszínre érkeznek, és Önt is azonnal értesítik, hogy mit látnak a háza környékén. A lakás távfelügyelet így mindenképpen biztonságosabb, mintha csupán riasztórendszert alkalmaznánk otthonunk védelme érekében.

Ez a lakás távfelügyelet lényegi funkciója, ám emellett azt is érdemes tudni, hogy hogyan is működik pontosan ez a rendszer. A lakás távfelügyelet egypercenkénti életjel lekérdezéssel működik, melyhez a GPRS átjelzőt az Elektronika Vonala Vagyonvédelem ingyen biztosítja a számunkra. A távfelügyeleti csatlakozás országos szinten ingyenes.

A lakás távfelügyelet további előnye még, hogy nem csupán akkor riaszt, ha betörést észlel, azaz például betört ablaküveget, hanem egyéb esetekben is, mint az áramszünet, merülő akkumulátorok, eszközhiba, de még a 24 óránkénti tesztjelzés elmaradása esetén is megszólal a lakásriasztó.

Amennyiben az Elektronika Vonala Vagyonvédelem járőre a helyszínre érkezvén problémát észlel, azonnal értesíti a rendőrhatóságokat, szükség esetén pedig a mentősöket és a tűzoltóságot is. Éppen ezért a lakás távfelügyelet nem csupán a betörők elleni védelmet jelenti ingatlanunk szempontjából. Ha Ön is szeretné teljes biztonságban tudni otthonát, amikor távol van, igényelje a lakás távfelügyelet szolgáltatást a lineelectronic.hu internetes oldalán.