Mi mindent érdemes tudni a krill olajról?

A krill olaj egyre nagyobb népszerűségnek örvend, azonban sokak számára még így is újdonságnak számít. A krill olaj az omega-3 halolaj egyik népszerű alternatívája, amely DHA és EPA zsírsavakat tartalmaz foszfolipid formában.

Krill olaj olyan tengeri krill rákokból származik, amelyeket az Antarktisz tiszta vízéből halásznak ki. Ennek előnye, hogy a krill rákok és a belőlük nyert krill olaj a halakkal ellentétben a nehézfémszennyeződésektől mentesek. A krillek egyedi és értékes forrásai az omega-3 zsírsavaknak, valamint más nagyon hasznos hatóanyagoknak. Ez azért van, mert a krillek fitoplanktonokkal táplálkoznak. A krill olaj EPA és DHA omega-3 zsírsavakból állnak. Sokat hallani ezek egészségre gyakorolt pozitív hatásairól, valamint ezek az emberi szervezet legaktívabb zsírsavai. Az EPA és DHA omega-3 zsírsavak miatt mindenképp érdemes szedni, hiszen ezáltal komoly védelem biztosítható a szív- és érrendszer számára, illetve a központi idegrendszerre is jótékony hatással van. A krill olaj alkalmazásával csökkenthető a magas vérnyomás, valamint a szívritmuszavar is megelőzhető.

A krill olaj tehát igazán egészséges és érdemes használni, azonban van még néhány tippünk, hogy miért is érdemes alkalmazni. A krill olaj hatékonyan csökkenti a glükóz és lipid szintet, így cukorbetegség esetén nagyon fontos kiegészítő. Rendszeres fogyasztása a hormonális egyensúly kialakításában is segíthet, továbbá a menopauza tüneteit is kiválóan képes csökkenteni. A krill olaj a bőr egészségéhez is hozzájárul, pikkelysömör és ekcéma esetén különösen ajánlott fogyasztása. Ha szeretne bővebb információkhoz jutni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba, ahol minőségi krill olaj rendelésre is van lehetőség!