Miben különböznek az ipari lapok a hagyományostól?

Sokszor hallani, hogy egy-egy üzembe vagy gyárba ipari lapok találhatóak, ám csak kevesen tudják, hogy miben különbözik a hagyományos, azaz a legtöbb fürdőszobában és konyhában megtalálható csempétől az ipari lap.

Az ipari lapok legfőbb különbsége a hagyományos társaival szemben, hogy nagyobb igénybevételnek is kitehetjük őket, hiszen kifejezetten erre a célra készültek. Míg egy hagyományos például konyhai csempe már megreped, ha egy kávéscsészét ejtünk le, ezzel ellentétben az ipari lapok sokkal strapabíróbbak.

Az ipari lapok sokszor csúszásmentesek, lúg- és savállóak, hogy még az ilyen, és az ehhez hasonló, kémiai anyagok se tudjanak benne tartós kárt okozni. Mindezek mellett jobban is tisztíthatóak, hiszen például egy sajtgyárban nagyon ügyelni kell a tisztaságra, illetve a higiéniára. Éppen ezért elengedhetetlenül fontos, hogy nagyon egyszerűen és könnyedén tisztíthatóak legyenek az ilyen célra készült ipari lapok, hiszen hatalmas felületről van szó, melyet nap mint nap takarítani szükséges. A hagyományos csempe ennél az oknál fogva sem megfelelő, hiszen hosszabb időbe telne, míg megfelelően tiszta lenne.

Az ipari lap kiválasztását megelőzően azt is érdemes előre tudni, hogy milyen vegyszerek, milyen töménységben és várhatóan mennyi időn keresztül fogják érni az adott felületet. Nem mindegy ugyanis, hogy csak ritkán vagy akár minden nap ilyen anyagok kerülnek-e az ipari lap felületére. Utóbbi esetében strapabíróbbat érdemes választani, mely hosszabb időn át is ellátja a feladatát.

Amennyiben a PIETRA Fürdőszoba szalon internetes oldalára ellátogat, azaz a pietra.hu-ra, megtekintheti, hogy miért felelnek meg jobban az ipari lapok egy üzembe, illetve gyárba, valamint arra is lehetősége van, hogy nálunk megtalálja a szükséges ipari lapot, amelyet keres.