Miért éppen a csónakmotor és a halradar?

Vízen száguldó csónak, a hajóját kormányzó kapitány, a hajó után száguldó vízisíelő, a vízen csónakban halradarján törést kereső horgász, mind olyan képek, amivel a vizek szerelmesei gyakran találkozhatnak. Ezért igyekszünk megjelentetni sok tartalmas és érdekes cikket a Hajósparadicsom.hu oldalunkon csónakmotor és halradar témában.

A technika és a fejlődés komfortosabbá teszi a vízi tevékenységeket is. Itt most nem feltétlenül a Jachtokra gondolunk, amelyek felszerelése tényleg lenyűgöző, hanem már a motorcsónakokban is mindennapi felszerelés a halradar és egyre gyakrabban látunk a robbanó motorok mellett elektromos csónakmotorokat is.

Mivel a hajókban és csónakokban a robbanó csónakmotor és az elektromos csónakmotor a két leginkább használatos meghajtás, természetes, hogy ezzel a témával a Hajósparadicsom tudásbázisa rendszeresen foglalkozik. Igyekszünk elősegíteni a választást, hiszen a motor biztosítja, hogy ne kelljen eveznünk, így a legmegbízhatóbb márkákat mutatjuk be és hasonlítjuk össze.

A csónakmotor mellett a legelterjedtebb technikai eszköz a halradar, ami hatalmas fejlődésen ment át az elmúlt években. Már nem csak a mederfenék feltérképezésére és a halak felkutatására használhatjuk ezt az eszközt, hanem már navigációra is, megjelölhetjük sikeres horgászataink helyét, hogy a későbbiekben visszatalálhassunk egy újabb fogás reményében. De a leghasznosabb fejlesztés mégis a fotóminőségű képalkotás, ahol láthatjuk, hogy az alattunk 10m mélységben elhelyezkedő fa ágait és ez a lehetőség immár az egyszerűbb modellekben is megtalálható.

Olvasd a Hajósparadicsom oldalát és kéthetente érdekes cikkekkel találkozhatsz a hajózás témakörében. Ezen belül is nagy hangsúlyt fektetünk a csónakmotorokra és halradarokra.