Miért érdemes Bulgáriába utazni?

Bulgária nem tartozik a legnépszerűbb úticélok közé, ugyanakkor egyre többen döntenek úgy, hogy ellátogatnak az országba. Bulgária számos látnivalóval várja a turistákat. Elsősorban a tengerpart az, ami vonzza az ide látogatókat!

Bulgária is rendelkezik tengerparttal, azonban közel sem olyan népszerű nyaraló hely az ország, mint például Görögország vagy Olaszország. Éppen ezért a bolgár tengerpartok kevésbé zsúfoltak, mint az előbb említett országokban. Gyakorlatilag az egész országban egészen jók az árak. Ez különösen a nem tengerparti országrészekre igaz. Nyáron elsősorban a tengerpartra érkeznek a turisták, ugyanakkor aki szeret síelni, annak télen is célszerű ellátogatni Bulgáriába, hiszen nagyon jó síterepek találhatók az országban. Bulgária a gyerekes családok számára is ideális, ugyanis a tenger lassan mélyül és a vízben nincsenek tengeri sünök. Ráadásul Bulgária közel van, így nem kell hosszan utazni, ami sok gyerek számára kimerítő. A bolgárok igazán vendégszerető népek, ami szintén nagyon pozitív. A tenger pedig csodaszép tiszta.

A bolgár szállodákban jellemzően pozitívan csalódnak az emberek. A legtöbb szálloda tiszta, a szobák minősége kifogástalan és az ételek is ízletesek. Még az előkelő éttermekben is elfogadhatók az árak. A pénzváltást célszerű már itthon elintézni. Ugyanakkor eurót vagy dollárt is lehet vinni, amit aztán az országban fel lehet váltani. A bolgár konyha tartalmaz többek közt joghurtot, bárányt, halat, sajtot és sok-sok zöldséget. Érdemes megízlelni a helyi finomságokat! Ha Ön is kacérkodik a gondolattal, hogy ellátogat Bulgáriába, akkor érdemes ellátogatni az Invia utazási iroda online platformjára, az invia.hu weboldalra, ahol megtekintheti az utazási ajánlatokat a csodálatos Bulgáriába!