Miért érdemes fa építőjátékot vásárolni a gyermeknek?

Manapság a gyerekek egyre több interaktív játékkal vannak körülvéve, melyek zenélnek, különféle hangokat adnak ki, világítanak. Ugyan egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek ezek a játékok, a fából készült játékok továbbra sem kerültek háttérbe, ugyanis megvan az igény ezekre a játékokra is.

Fa építőjáték vásárlása mindenképp jó ötlet! A fából készült építőjátékok nagy előnye, hogy rendkívül strapabírók, így hosszú éveken keresztül játszhat velük a gyerek. A műanyag és elektromos játékok gyakran pár használat után tönkre mennek vagy eltörnek, így mennek a kukába. Ellenben a fa építőjátékok hosszútávú befektetést jelentenek. Ma már rengeteg olyan játék kapható, mellyel a gyerek csak egyféleképp tud játszani. A fa építőjátékokkal viszont a gyerek képzelete szárnyalhat. A gyermekek számára a játék fejlesztőhatású. Elsősorban a szabad játék fejleszti a gyermeket, melynek során a játék a gyerek fantáziája alapján alapul. Viszont a fa játékokkal nem csak a gyerek képzelete fejlődik, hanem egyéb készségei is. Például összeadást és kivonást lehet végezni a fa építőjátékok segítségével.

A nevében is benne van, hogy a fa építőjáték elsődleges funkciója az építkezés. Ennek során a gyerek számos fizikai kísérletet elvégezhet. Például építkezés közben tanulhat a gravitációról. Ráadásul az elemek pakolgatása közben fejlődik a finommotorikus mozgás és a szem-kéz koordináció. Nincs általános szabály, hogy mikor lehet fa játékot adni a gyereknek. Összességében bármely életkorban hasznos ajándék a gyermek számára. Kisebb és nagyobb korban is tökéletesek a fa játékok. Ha szeretné csemetéjét fa építőjátékkal meglepni, akkor érdemes ellátogatni a jatektenger.hu webáruházba, ahol minőségi fa építőjátékok széles választékát találja egy helyen!