Miért érdemes gyakran kiwit fogyasztani?

A kiwi egzotikus mivolta miatt eleve a különlegesebb gyümölcsök közé tartozik, melyet sokan fogyasztanak előszeretettel. Egészséges gyümölcs finom ízzel így desszertekben vagy akár önmagában fogyasztva is kiváló választás.

Kiwi, akárcsak a citrom tele van C-vitaminnal, ezért, ha épp megfázással küzdesz, akkor érdemes kiwit fogyasztanod, hiszen kiválóan támogathatod vele immunrendszered. Emellett tartalmaz még kolint, E-és K-vitamint, foszfort és magnéziumot, illetve réz is található benne. Ezáltal a kiwi fogyasztás jót tesz a bőrnek és az immunrendszernek egyaránt. A rost- és a káliumtartalma kiemelendő, ugyanis ezek a tápanyagok hozzájárulnak a szív egészségéhez. A kutatások arra is rávilágítottak, hogy a kiwi fogyasztás az alvászavar ellen is hasznos lehet. Ha székrekedésben szenvedsz, akkor is nyugodtan fogyassz kiwit, ugyanis enyhe hashajtó hatással rendelkezik, így hasznos természetes módszer lehet székelési problémák esetén. Éppen ezért érdemes rendszeresen fogyasztani.

A kiwi önmagában is kiválóan megállja a helyét, de akár salátába, zabkásába, desszertekbe is beleteheted. Ugyanakkor érdemes azzal is tisztában lenned, hogy a kiwi sajnos allergiás reakciókat is kiválthat egyeseknél. Az arra fogékonyak esetében általában csak gyenge reakciókról van szó, azonban sajnos vannak, akik súlyos tüneteket tapasztalnak. Alapvetően azok, akik allergiások a mogyoróra, a latexra, fügére vagy a virágporra, esélyesek arra, hogy a kiwi fogyasztás esetén keresztreakciót tapasztaljanak. Emellett a véralvadásgátlót vagy vérnyomáscsökkentőt szedők számára sem javasolt a rendszeres fogyasztás, mert fennáll az esély, hogy a gyümölcs kihat az említett kemikáliák hatására. Kiwit nem csupán a helyi üzletekben, hanem akár a kozertplusz.hu webáruházból is lehet vásárolni online.