Miért érdemes minden kutyatulajdonosnak kutyafekhelyt vásárolni kedvencének?

A legtöbb gazdi bármit megtenne, hogy kedvence boldog legyen és semmiben ne szenvedjen hiányt. Ma már nem ritka, hogy az ebnek a házba is bejárása van és a kanapén heverészik a családtagokkal. Kölyökként ez nem probléma, azonban a későbbiekben érdemes lehet beszerezni egy kutyafekhelyt.

Kutyafekhely ideális abban az esetben, ha a kutya gyakran tartózkodik a lakásban. A kiskutyák esetlen, aranyos kis teremtmények, így nem csoda, hogy a gazdi szeretné maga mellett tudni, hogy vigyázzon rá, szeretgesse. Viszont a házikedvenc előbb-utóbb megnő és nagytestű kutya esetében számos hátránnyal szembesül a gazdi. Akár a kutya kanapéról való leszoktatása a cél, akár a megelőzés, érdemes beszerezni egy kutyafekhelyt, kutyaágyat, amelyen a házikedvenc kényelmesen el tud helyezkedni és a megszokott helye lesz. Ma már nagy a kínálat, így biztosan talál olyan kutyaágyat, mely elképzeléseinek megfelelő. Ugyanakkor nem biztos, hogy ez a kutya számára is megfelelő lesz. A legfontosabb, hogy a kutyaágy megfeleljen a kutya méreteinek, hiszen a túl kicsi fekhely kényelmetlen lesz számára.

A méret mellett az anyag is fontos tényező, hiszen bírnia kell a strapát. A kutya jellemzően nem finoman, óvatosan fekszik le, hanem ugrik, nekivágódik, mocorog, hirtelen felugrik a fekhelyről. Arról már nem is beszélve, hogy az is előfordulhat, hogy a kutya sáros, nedves bundával fekszik a fekhelyre, esetleg bepisil. Éppen ezért alaposan át kell gondolni, hogy milyen anyagból készült kutyafekhelyt választ. Célszerű olyat választani, melynek tisztítása viszonylag egyszerű, különösen hosszú szőrű kutya esetén. A levehető huzat különösen hasznos. Ha szeretne bővebben tájékozódni, akkor mindenképp azt javasoljuk, hogy látogasson el a petlandshop.hu webáruházba és tekintse meg a kínálatot!